kristen meditation en gåva för att berika ditt liv

Meditation? Visst, det låter bra-men det finns redan så mycket att göra i dag om att en sak kan verka överväldigande!

Men meditation är inte bara en sak att ta hand om, ytterligare en uppgift att markera så att du kan äntligen vila en minut kanske.

Meditation ger gåvor – fokus, energi och riktning, och ändrar det sätt du närmar dig ditt liv. Meditation förnyar och förvandlar dig-förbereda dig för denna värld, liksom den nästa!

Det är sant att meditation kommer att lugna ditt sinne, förnya din själ, och fördjupa ditt andliga liv. Men Gud klipper aldrig vårt andliga liv bort från vardagen, praktiska värld vi lever i. Han skapade arbete och familj, och känslor. Han skapade din hjärna och din kropp.

Och forskare upptäcker nu att meditation skyddar och läker din kropp, precis som den skyddar och helar din själ.

Nyligen bekräftade en grupp forskare från Harvard University, MIT och andra forskningsinstitutioner att meditation förbättrar själva strukturen i din hjärna.

Människor som mediterade regelbundet hade ökat tjockleken på olika områden av hjärnbarken. De hade mer hjärna att jobba med! Studien fann också att regelbunden meditation saktar åldersrelaterad gallring av hjärnan.

Det innebär att meditation hjälper din hjärna att blomstra, samtidigt som det hjälper till att skydda din hjärna från de negativa effekterna av stress och åldrande.

Meditation är en gåva från Gud att berika ditt liv. Han vill dra dig nära honom, och fylla dig med glädje och förnyelse.

Psalmisten säger oss att den som mediterar “… kommer att bli som ett träd, fast planterat vid vattenbäckar, vilket ger sin frukt i rätt tid. Och dess löv inte vissnar, och allt vad han gör, blomstrar han. “(Psaltaren 01:03)

När vi lägger våra rötter ner djupt i Guds närande, helande vatten, växer vi fruktsamma och blomstra. Nu vetenskapen bekräftar hur viktigt att näring är att själva strukturen i vår kropp och sinne, liksom vår själ.

Så ta dig tid att återställa din själ ¬ ¬ – och bygga din hjärna, förnya din kropp och njuta av det liv du lever!