högt blodtryck bota tillräckligt salt är smakrik, kan överflödigt salt vara nasty_

Någonsin försökt äta din mat utan salt? Visst, du har. Kanske var det en av dessa dagar när din kock, eller hustru, eller mamma glömde att lägga lite av den vita substansen i din mat. Vad hände då? Du heter möjligtvis ut högt att räddas från tastelessness, och saltet presenteras för dig direkt. Sådan är vikten av salt. Kort sagt, är salt smak.

De flesta av oss titta på är som en omistlig del av mat och något som sitter i en elegant liten flaska på varje middagsbord i världen. Tja, är det verkligen det, men det har mycket mer att göra. Det är inte bara en tastemaker men är en kemisk förening som väsentligt för en väl fungerande våra kroppar.

Men även om vi behöver salt i tillräcklig mängd, är överskottet av det dåliga. Dagsbehovet av natrium för en vuxen man är så lite som 250 mg, medan en hane i någon av de västerländska länderna förbrukar så mycket som 3,300 mg den per dag. Därför är salt, vilket utan tvekan är ett livsuppehållande kemiska, gjord i ett livshotande en av dess överdrivna intag.

Högt intag av salt resulterar i högt blodtryck, vilket också innebär att ett bra sätt att bekämpa högt blodtryck är att minska sitt saltintag. För att uttrycka det enkelt och utan att använda medicinsk jargong, härdar alltför salt artärerna och orsakar också överdriven blodpropp. Dessutom uppmuntrar överdrivet saltintag också kroppen att göra ytterligare saltsyra, vilket i sin tur leder till en urholkning av magslemhinnan och kan ge upphov till magsår.

Natrium är viktigt för funktionen hos våra kroppar. Det inte bara hjälper oss att hålla PH balans i våra kroppar, men också hjälper fungerar vårt nervsystem i ganska stor utsträckning. Det hjälper också mat absorption i våra tarmar.

Natrium även ger musklerna möjlighet att ingå avtal, vilket innebär att utan den skulle vi inte kunna röra sig. Natrium är därför inte bara något som gör vår mat godare men gör oss överleva och fungera bra. Däremot kan för mycket av det också ta ett liv. Därför hålla salthalten i maten som mindre som möjligt och leva ett liv utan högt blodtryck.