hitta din inre frid med chakran

Söka efter inre frid? Först måste du kunna identifiera dina chakran.

De som utför chakra meditation tror att den mänskliga kroppen har viktiga punkter av energi. Dessa energicentra används medvetet eller omedvetet, och har stort inflytande över våra livserfarenheter. “Chakra” är den term som används för att definiera dessa kritiska punkter.

Chakran finns i olika områden i hela den mänskliga kroppen. Det finns sju chakran totalt, i vilken varje hålla inflytande över det område den befinner sig. Varje chakra har sin egen distinkta egendom.

Det finns en chakra, som ligger vid basen av ryggraden, kallas Root Chakra. Rotchakrat påverkar hälsan, struktur och säkerhet för din kropp. Traditionellt kallas muladhara och även känd som svanskotan, är detta chakra associeras till hur en kropp länkar till den materiella världen. Det är också symboliseras av en röd-färgad cirkel omgiven av fyra gyllene kronblad.

Den Naval Chakra eller Svadisthana, en grundläggande punkt som ligger i nedre delen av magen, är förknippad med känslor av kärlek, passion, sexualitet och nöje. Människor upplever positiva känslor skulle skicka feedback till detta chakra, som är associerad med den orange färgen.

Den SolarplexusChakra hittas strax ovanför naveln och under bröstet. En viktig punkt påverka sin kraft och viljestyrka, är detta chakra den punkt där självkontroll, auktoritet och disciplin. Gult är färgen för denna kraftfulla chakra.

The Heart Chakra, eller anahata, återfinns i mitten av bröstet. Kärlek och förståelse är i fokus för denna chakra, liksom de känslor som är resultatet av dessa känslor. The Heart Chakra är relaterad till den gröna färgen.

En kritisk punkt som ligger i halsen området kallas vishuddha eller halschakrat. Detta chakra är kopplat till kommunikation och associeras med en himmelsblå färg.

Den krön Chakra eller anja är en viktig punkt placerad på pannan, precis ovanför ögonen. Detta chakra är förknippad med vår känslighet utanför den fysiska sfären och är känd för buddister som den region i “Third Eye.” Denna klärvoajans-relaterad fokuspunkten är associerad med färgen indigo samt.

The Crown Chakra, eller sahasrara, påträffas vid den centrala punkten på toppen av huvudet. Detta är naturligtvis viktigt chakra berörs med andan och sinne. Ett medvetande och föremål med anknytning till High Själv dikteras av violett-färgade Crown Chakra.

Om du är intresserad av att praktisera Chakra meditation, ser du att den har förmågan att stimulera dina vitala energi punkter och leda till positiva bieffekter. Men var försiktig, eftersom för mycket mental energi är inte alltid klokt för personer som deltar i mycket fysisk aktivitet. Fråga efter sakkunnig vägledning när man lär chakra meditation eller du kan riskera att utveckla personlighet problem på grund av ett chakra obalans.