friska hjärtan håller takten

De flesta människor har kortfattat upplevt känslan av att deras hjärta racing eller hoppa över ett beat. För mer än 4 miljoner amerikaner, men dessa “hjärtaarrhythmias” kan orsaka yrsel, svindel, trötthet och ibland svimning. De flesta arytmier är ofarliga men vissa kan vara extremt farligt.

Den vanligaste typen av arytmi är förmaksflimmer (AF), som påverkar mer än 2,2 miljoner amerikaner. Läkarna säger att det är viktigt att människor besöker en läkare så snart som symptom på AF inträffar. Här är en närmare titt:

förståelse af

AF är en abnormitet av hjärtrytmen som orsakas av oregelbundna elektriska signaler i hjärtat. Dessa signaler orsakar de övre hjärtats kamrar (förmaken) att ingå avtal i strid med de nedre kamrarna (ventriklarna). Detta ger en oregelbunden hjärtrytm. Människor med följande AF symtom bör uppsöka läkare:

• hjärtklappning

• svaghet

• Yrsel

• förvirring

• Andnöd

• Bröstsmärta.

AF: Vem är i riskzonen?

Vissa personer med AF kan ha några symptom och är omedvetna om deras tillstånd tills deras läkare upptäcker det. Det är därför det är viktigt att veta om du är i riskzonen för sjukdomen. Den vanligaste riskfaktorn för utveckling av AF är ålder, 3 till 5 procent av personer över 65 års ålder har sjukdomen. Vem som helst med en historia av hjärtsjukdomar, inklusive ventil problem, historia av hjärtinfarkt och hjärtkirurgi-är också en ökad risk för AF.

Kroniska tillstånd inklusive sköldkörtelproblem, högt blodtryck, sömnapné och andra medicinska problem kan höja risken också. Också användningen av alkohol, speciellt i berusningsdrickande, kan orsaka en episod av AF.

ta en vägtull

AF är ett livshotande tillstånd som kan leda till olika hälsoproblem, bland annat frågor hjärtrytmen, kronisk trötthet, och hjärtsvikt. Dessutom, patienter med förmaksflimmer är tre till fem gånger större risk att utveckla stroke. Även om det inte behandlas, kan AF försvagas och sträcka ut hjärtmuskeln, vilket gör det ännu svårare för hjärtat att fungera korrekt. Detta sätter njurar och andra organ på en ökad risk för blodproppar.

diagnostisera och behandla af

Det är viktigt för människor med AF symptom att agera snabbt och se en läkare omedelbart. Det kan hjälpa till att förhindra AF från upprepas senare i livet. AF kan diagnostiseras genom olika tester där övervakning av den elektriska aktiviteten i hjärtat och dessa inkluderar, elektrokardiogram (EKG), Holter bildskärm och evenemang brännaren. Dessutom kan blodprover och andra förfaranden utföras för att bedöma andra medicinska tillstånd som kan orsaka AF.

Nuvarande behandlingar inkluderar olika läkemedel såsom hjärtfrekvens begränsa eller ränta narkotikakontroll och antiarytmika, som minskar längden och antalet gånger en patient får hjärtklappning.

Andra behandlingar inkluderar electrocardioversion (en elektrisk stöt som återställer normal hjärtrytm), radiofrekvens ablation (med användning av radiofrekvensenergi för att eliminera den vävnad som utlöser onormala elektriska signaler eller blockera onormala elektriska banor, vilka båda orsakar AF), kirurgi och pacemakers ( att reglera hjärtrytmen).