diabetes livsmedel – vad man ska ta och vad man ska undvika

Diabetes är en vanlig sjukdom som måste hanteras försiktigt annars kan resulterar i allvarliga komplikationer. Med rätt måltider, kan du ta hand om din hälsa och gör dig frisk och passform.

Det största problemet i kontrollerande diabetes är att se till att sockret inte korsar den rekommenderade nivån. Detta betyder att du måste undvika vissa typer av mat och tar regelbundet de livsmedel som är bra för att kontrollera diabetes.

I korta, bearbetade livsmedel och skräpmat måste helt gett upp. Undvik godis, glukos, fruktsocker, kakor, glass, choklad, läsk, glass och stekt mat. Vitt socker och vitt mjöl också orsaka ytterligare skador på hälsan hos diabetespatienter. Allt som innehåller skadliga konserveringsmedel och för mycket salt bör undvikas. Rökning och alkohol är tabu liksom. Så, avslutningsvis, är din mat din medicin.

Diabetes patienter rekommenderas att ta grönt te, persilja te och blåbär blad. Koka skida Bönanjure och drycker som vatten-det är mycket bra vid behandling av diabetes. Ersätt vitt socker med palm socker, dadlar och honung. Råris, grodda kärnan bör tas i måttlig mängd. Fetter som olivolja och jordnötsolja är bra vid diabetes. Drick vatten i minst 8 till 10 glas per dag. Ät råa grönsaker i stora mängder. Lagad mat höjer blodsockret snabbt. Detta isär, förstör matlagning vitaminer, enzymer och mineraler i grönsaker och frukter.

Vissa frukter är också värdefulla i att kontrollera blodsockret. Ta druvor, indisk björnbär, fikon, frukter kiwi och citrusfrukter och granatäpple juice. Låt dessa saker vara din morgon frukost. När det gäller grönsaker, lök, vitlök, rädisa, gurka, morot, tomat, kål och gurka är utmärkta vid behandling av diabetes. Moong grodda och omogna bananer kokta, rekommenderas också.

Ta dessa frukter och grönsaker som fiberinnehållet är mycket hög. En sådan typ av mat minskar behovet av insulin, på grund av det frigör energi till kroppens celler långsamt. Fiberrik kost innebär mer krom vilket är mycket användbart vid behandling av diabetes. Vissa örter och grönsaker är särskilt föreskrivet för diabetes, som bitter melon juice.

Varning: läsaren av denna artikel bör iaktta alla försiktighetsåtgärder när den följer instruktionerna på huskurer från denna artikel. Undvik att använda någon av dessa produkter om du är allergisk mot det. Ansvaret ligger hos läsaren och inte med webbplatsen eller författare.

Copyright © Nick Mutt, All Rights Reserved. Om du vill använda denna artikel på din hemsida eller i din ezine, göra alla webbadresser (länkar) aktiva.