Coenzym Q10, statiner och hjärthälsa

Coenzym Q10 är en topp hjärt-vänlig näringsämne. Ditt hjärta har mycket höga energibehov och aldrig får göra något ledigt. Q10 är nödvändiga för en korrekt produktion av energi vid en optimal hastighet, runt din kropp och speciellt för ditt hjärta. Om du saknar det, kommer du att vara mer trött och du kommer att göra fria radikaler i stället för energi. Om du saknar Q10 i ditt hjärta kommer det att påskynda åldrandet och försvaga ditt hjärta.

Q10 fungerar också som en direkt antioxidant i cellmembran, vilket innebär att det är mycket skyddande att din totala cirkulationssystemet, som har en direkt nytta för att stödja hälsosamma blodtryck. Den fungerar också som en antioxidant lagspelare, hjälper vitamin E och C upprätthålla deras antioxidant roller som ger extra synergistisk hjärt-skydd.

Det är väldigt tydligt från litteraturen att statiner störa den naturliga produktionen av Q10, vilket bevisas av lägre blodnivåer av Q10 i patienter som tar statiner. Det har varit känt i över ett decennium att statiner minskar Q10 nivåer så mycket som 25%, och att 100 mg Q10 är tillräckligt för att kompensera för en relativt låg dos av statiner (20 mg Zocord.)

Eftersom Q10 är viktigt för energiproduktionen i cellerna, är energireducerade. Detta resulterar i trötthet, gör det svårare att utöva, och är en del av orsaken till muskelvärk och smärta i vissa statin-tar patienter. Det intrång i produktionscellinjer energi resulterar i en ökad produktion av mjölksyra, vilket bidrar till muskelvärk. Hos patienter med muskel smärta i samband med statin användning en dubbelblind studie visade att 100 mg per dag av Q10 minskad smärta med 40%.

Den medicinska professionen stöder inte den utbredda användningen av Q10 med alla statin takers eftersom det inte kan bevisas att en brist på Q10 är orsaken till all statin-relaterade muskelsmärta. Detta kommer aldrig att bevisas, eftersom statiner orsakar muskelsmärta på flera sätt. Statiner aktivera genen signalerar att skada musklerna i en andel av patienterna, oberoende av Q10. Det tycks gäcka logik läkarna att om ett läkemedel orsakar en utarmning av ett näringsämne då näringsämne bör konsumeras för att kompensera för bristen.

En studie visade att de negativa biverkningarna i femtio konsekutiva patienter var så dåligt (muskelvärk, trötthet, andningssvårigheter, minnesförlust, och problem nerv) att de alla togs av statiner och sätta på 240 mg per dag av Q10 för att återhämta sig. Efter ett år med stor majoritet av negativa biverkningar hade klarats upp. Det är ganska uppenbart att de biverkningar av statiner är under-rapporterat.

En av de allvarliga biverkningar av statiner är faktisk skada på hjärtat resulterar i tillstånd som kallas kardiomyopati. De allvarliga biverkningarna av statiner hos personer över 70 är så dåligt att deras användning inte kan motiveras. I själva verket finns det nu över 450.000 nya fall av hjärtsvikt per år i denna äldre grupp amerikaner, och det är troligt att statiner är en orsak till detta dramatiskt växande hälsoproblem.

En djurstudie hjälper belysa varför vissa människor kan få kardiomyopati och andra inte. Djur som saknar vänliga kväveoxid (eNOS), vilket yttrar sig som högt blodtryck, var större risk för kardiovaskulär toxicitet från statiner. Detta är intressant eftersom Q10 är också en antioxidant och en brist på eNOS innebär att antioxidanter i cirkulationssystemet är redan låg. Också, eftersom trötthet i någon enskild ökar då fria radikaler i cellerna ökar, något som Q10 minskar.

Således, om Q10 nivåer drivs ner ännu mer kan det orsaka stora problem. Detta innebär sämre hälsa en person är i, desto större blir behovet att se till att ta Q10, särskilt om på en statin. Kombinationen av högt blodtryck och typ II diabetes skulle flagga en individ redan allvarligt saknar eNOS aktivitet. I själva verket visar en helt ny studie som 200 mg Q10 per dag förbättrar cirkulationen i typ II diabetiker som tar statiner.

På andra sidan av myntet, med Q10 är till hjälp vid återställande cellulära energiproduktionen i ditt hjärta och runt din kropp. Det hjälper också att minska produktionen av fria radikaler i din allmänna cirkulationen, förbättra statusen av vänliga kväveoxid för att koppla din kärlsystemet – därigenom stödja friskt blodtryck.

Dessa positiva influenser av Q10 för kardiovaskulär hälsa sträcker sig långt utöver begreppet bara korrigera en brist. Det är mer av en anti-aging koncept för hjärt-kärlsystemet.

Det faktum att de som tar statiner deras Q10 sänks som en negativ bieffekt är en mycket allvarlig hälsofråga. Detta gäller särskilt för äldre amerikaner eller för någon som har en mer avancerad situation av dålig hälsa, såsom typ II-diabetes och högt blodtryck.

Tyvärr, det finns miljoner amerikaner som ges statiner som är i denna hög risk hälsa kategori där en brist på Q10 kan förvärra redan saknar antioxidant och energisystem, vilket gör deras hjärthälsa värre. Det är chockerande att graden av hjärtsvikt hos personer över 65 års ålder har fördubblats under de senaste två decennierna i direkt proportion till ökningen av statinbruk – med över 450.000 extra fall av hjärtsvikt per år.

Detta nya rön på hjärtsvikt rapporterades för första gången i höstas årliga mötet för American Heart Association. Det fick mycket lite press, medan media har istället matas ytterligare en runda av felaktiga uppgifter vitamin E – en pågående försök av AHA för att få konsumenterna att sluta ta vitaminer och bara ta droger.

Det är inte lätt att sopa 450.000 fall av allvarlig skada under mattan. Jag verkar vara den enda, även i den alternativa hälsobranschen, som pekar ut detta uppenbara problem. Om du tar en statin är det klokt att konsumera en dos av Q10 mellan 100 mg – 300 mg per dag. Högre doser skulle vara motiverad för de i sämre hälsa.

Och för någon, tänk på att Q10 är en topp hjärt-vänlig näringsämne som kan hjälpa till att hålla dig strömförande, ditt hjärta glad, och din omsättning flyter fram i en mindre stressade tillstånd.