bröstcancer – annorlunda sätt att behandla tidig bröstcancer

Enligt i juni 18: e rapporten från nätet cancer tidskriften The Annals of Oncology, den internationella expertpanel som samlades till den 11th St Gallen Health konferensen i mars föreslog ett potentiellt radikalt annorlunda synsätt när det gäller att besluta om den bästa behandlingen alternativ för tidig bröstcancer.

Medan panelen fortfarande samtycker till att inget fall av bröstcancer är exakt samma och varje patient bör fått personlig vård, har det lagt fram ett nytt, mer standardiserat tillvägagångssätt när det gäller att bedöma sjukdomsrisker och lämpliga behandlingsstrategier.

De fortsätter med att föreslå att dessa viktiga kliniska måste ta itu med tre olika frågor: “(i) vad som motiverar användningen av endokrin terapi, (ii) vad motiverar användningen av anti-HER2 terapi, och (iii) vilka motiverar användningen av kemoterapi. ” Detta är en förändring från den traditionella metoden för att identifiera en enskild riskkategori och sedan en efterföljande och separat terapi rekommendation.

Vidare gav panelen en ny algoritm för kliniker att använda när de försöker bestämma vad som kommer att vara den mest effektiva behandlingsmetoden för sina patienter. Som en av medlemmarna, sade professor Richard Gelber av Harvard University, “Vi har identifierat” tröskelvärden för beteckning för varje typ av systemisk behandling modalitet (endokrin terapi, anti-HER2 terapi, kemoterapi) baserat på kriterier som är specifika för varje modalitet. Vi förväntar den raffinerade algoritm för att förändra klinisk praxis eftersom den klargör indikationerna för varje behandlingsform som finns idag. ”

Panelens rapport betonas vikten av att identifiera vilken typ av bröstcancer en patient har och vilken behandling eller kombination av behandlingar, är mest sannolikt att bli framgångsrika. De rekommenderar den ökade användningen av genetiska profiler med microarrays som ett medel för bättre identifiering, särskilt för de former som har varit svårare att analysera. Dessutom diskuterade panelen vikten av att genomföra omfattande kliniska prövningar, eftersom de kan “ge viktig information om säkerhet och effekt av behandling.”

Men medan deras diskussion belyser vikten av standardisering av medicinsk personal, känner panelen som kommer att göra det slutliga samtalet. Professor Alan Coates vid University of Sydney uttryckte hur patienterna ska stå i centrum för alla behandlingsbeslut säger, “Vi inser vikten av livskvalitet, understödjande behandling och patientens önskemål i behandlingen beslutsprocessen.”