asbestos och mesoteliom journaler ignoreras av nationens ledare

Journaler som avser asbestos eller mesoteliom måste grävas upp från arkiv förflutna. Utan medicinska rekord samlingar och hämtningar, de forewarnings av förestående asbestos och mesoteliom kommer endast från bevittnar lidanden en asbestos patienten eller tynande död mesoteliom cancerpatient.

Asbestos och mesoteliom statistik är kraftigt underskattade på grund av bristen av många nationer att implementera en effektiv medicinsk söksystem och ordentligt hand om och diagnostisera patienter lungsjukdom som lider av asbestos eller mesoteliom på grund av asbestexponering. I många länder, läkare som är i stånd att korrekt diagnostisera sjukdomen är sällan, om någonsin, tillgängliga. Samma nationer har ofta dålig journalföring system på plats för att bevaka hälsoutvecklingen och undersöka medicinska historia. Många gånger asbestos och mesoteliom är helt enkelt kallad “lungsjukdom”, utan ett riktigt avgörande av klassificeringen av lungsjukdomen.

År innan dessa progressiva lungsjukdomar börja visa sina ärr närvaro, men ett arkiv av anamnes kan underlätta korrekt diagnos, och nationella arkiv av medicinska historier kan underlätta tidiga varningar. Trots denna kunskap, har Indien ingen cancer register, inte heller har ett system för registrering av mesoteliom och asbestos fall. I Filippinerna, rapporterar Occupational Safety and Health Center (OSHC) att asbest orsakade sjukdomar kommer att vara under diagnosen på grund av låg arbetsgivare medverkan i att lämna in medicinska journaler till en central myndighet. (Mindre än 5% av arbetsgivarna gör det.)

I Brasilien, där företagen springa för att täcka eventuella konsekvenser av yrkesskador eller illvilja, journaler är praktiskt taget obefintlig för asbest arbetstagare. Den Eternit asbest fabrik i Brasilien har haft asbest arbetstagare i över 50 år, men inga medicinska rekord någonsin förvaras före 1978. I Kina, är död register rensas och permanent elimineras efter döden, lämnar ingen källa för att dokumentera trender i dödsfall eller jämförelser och likheter mellan sjukdomarna. Och även om Kina är en av de bästa fem asbest producenter och användare i världen, fortsätter denna nation att ha en minimal mängd empiriska studier om konsekvenserna av asbestexponering.

Lyckligtvis, i många länder, är tillåtna gränsvärden minskas, inspektioner som förstärks, och politiker och företag utsätts för påtryckningar. Miljögrupper och byråer skydd fortsätter att testa asbest material och främja dess eventuella förbud. Tyvärr, politik och företag styr fortfarande oansvariga asbest kampanjer, och miljontals oskyldiga människor är omedvetna om dess faror. Bristen på allmänhetens medvetenhet har lett till en dödlig ekonomiska beroende av asbest.

Asbestos och mesoteliom dödsfall behöver registreras, död register måste upprätthållas, och medicinska historier av asbest arbetstagare behöver sammanställas för att få ett fullständigt förverkligande av den statistiska och ekonomiska konsekvenser av världens spirande asbestos och mesoteliom kris. Asbestos och mesoteliom poster är värdelös, men om de inte används för att främja förändring och utveckla allmänhetens medvetenhet – vilket är precis vad gruv-och handelsföretag nationer är rädda för.