äggstockscancer symptom, vad leta efter

Ibland äggstockscancer symtom inte kan visa tills sjukdomen har avancerat. Därför är äggstockscancer betraktas som en tyst mördare. Cancer i äggstocken har sitt ursprung i äggstockarna. Det är en typ av cancer som inte bara uppstår hos människor utan även i andra arter. Epitelial äggstockscancer är när cancern händer i den yttre foder i äggstockarna när könsceller tumör är när det uppstår i äggceller. Det är den femte vanligaste orsaken till cancerrelaterade dödsfall hos kvinnor.

Uppblåsthet är ett symptom av äggstockscancer. Bäcken eller buksmärtor och svårigheter att äta eller mättnadskänsla snabbt är andra äggstockscancer symptom. Urineringssymptom såsom brådskande eller frekvens samt smärta vid sex är andra röda flaggor.

Kvinnor som manifesterar dessa symtom kontinuerligt veckor bör omedelbart uppsöka läkare företrädesvis en gynekolog. En tidig medicinsk utvärdering kan leda till tidig upptäckt och bättre behandling. Flera andra symtom har också rapporterats av kvinnor med äggstockscancer. Dessa symtom är vaginal blödning, trötthet, matsmältningsbesvär och ryggsmärtor. Förstoppning och oregelbunden menstruation är andra tecken.

Cancer i äggstockarna kan diagnostiseras genom bäcken undersökning, ett blodprov eller genom medicinsk avbildning. Undersökning av bukhålan, bekräftar en biopsi och en check för cancerceller i buken vätska närvaron av sjukdomen. Kemoterapi, kirurgi och ibland strålbehandling används för att behandla denna typ av cancer. Det är också viktigt att notera att ovanstående symtom är inte begränsat till symptom äggstockscancer men kan också vara symtom på andra sjukdomar eller infektioner