5 tips som hjälper dig att förbättra din cardio hälsa

Hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i USA idag. Om du har vissa riskfaktorer, är det viktigt att du vidtar åtgärder för att förbättra och bibehålla en god hjärt hälsa. Fortsätt att läsa för att upptäcka vad du kan göra för att naturligt förbättra din hjärtfunktion efter ett långt och hälsosamt liv.

Ett. gå ner i vikt. Detta bör vara högst upp på listan för att komma in i god fysisk hälsa totalt sett, men det är särskilt viktigt att din cardio hälsa. Överviktiga personer löper en högre risk att utveckla diabetes, högt blodtryck, högt kolesterol och även vissa typer av cancer. Fetma orsakar också ditt hjärta att pumpa hårdare vilket kan leda till långsiktiga skador.

2. sluta röka. Denna mördare vana kan sätta dig på en mycket högre risk för hjärtinfarkt och stroke. Rökning är en av de mest förebyggbara orsakerna till hjärtsjukdom som finns. Så om du röker sluta. Om du inte röker, börja inte. Om du bor med en rökare, insistera på att de inte röker omkring dig. Second hand rök kan göra lika mycket, om inte mer, skador på lungorna.

Tre. Motion. Ditt hjärta är en muskel. Det bästa sättet att utveckla någon muskel är genom övning. Detta inkluderar din hjärtmuskel. Motion får blodet att pumpa och gör ditt hjärta starkare. Det minskar även kolesterol och hjälper till att minska stress.

4. Ät hjärta hälsosam mat. Livsmedel som är rika på kalium är bra för ditt hjärta. Du bör också försöka undvika livsmedel som innehåller mycket natrium eftersom natrium gör att du behåller överflödigt vatten och innebära påfrestningar på din hjärtmuskel. Studier har visat att livsmedel som är rika på omega 3-fettsyror är bra för ditt hjärta. Sluta äta hög kalori, fettrik skräpmat och börja äta en kost rik på fibrer, frukt och grönsaker.

Fem. Sänk din stress. Detta kan vara lättare sagt än gjort. Vi leder alla stressiga liv. Om du känner att du är under för mycket stress, undersöka sätt att minska dessa spänningsnivåer. Det kan finnas vissa saker som du inte kan ändra, men några saker som du kan. Om du försöker vara perfekt i allt du gör, sluta. Ingen är perfekt och försöker uppnå perfektion kommer att orsaka onödiga stressen i ditt liv. Hitta något som du kan göra som kommer att de-stress du. Vissa människor gillar att träna medan andra ägnar sig åt sin favorithobby. Oavsett vad du, försök att sänka din stress nivå för att skydda ditt hjärta från skador som pågående stress kan orsaka.

Så där har du fem bra tips på hur man kan förbättra och bibehålla din cardio hälsa. Använd dessa tips klokt och utveckla några av dina egna. Håll ditt kardiovaskulära systemet friska och minska risken för hjärtsjukdom.