vad är de riskfaktorer för hjärtsjukdomar

Att veta vad som är de riskfaktorer för hjärtsjukdomar är en stor del av att förstå vad dina kolesterolvärden bör vara och vilken typ av behandling metod passar bäst för just din situation. Förekomsten av vissa / flera riskfaktorer ökar sannolikheten för hjärtsjukdom. Låt oss nu komma till saken genom att identifiera vilka riskfaktorer för hjärtsjukdom.

Riskfaktor som inte kan ändras

* Ärftlighet: Visste du att om din farfar hade en historia av kranskärlssjukdom, hjärtinfarkt, eller stroke kan vara sårbara liksom? Den konventionella visdomen om ärftlighet och hjärtsjukdomar är att människor som har en första gradens släkting (förälder, syskon, barn) med hjärtproblem före 55 års ålder, eller en kvinnlig första graden släkting som haft problem med hjärtat innan 65 års ålder är på risk.

* Ålder: Gammal pappa tiden helt enkelt inte göra mycket för vår hälsa och detta är säkerligen fallet med hjärtsjukdomar. Den nuvarande syn på ålder är att kvinnor över 55 års ålder och män över 45 år löper en ökad risk. Över femtio procent av de människor som har hjärtinfarkt är över 65 års ålder.

* Kön: Hjärtsjukdom är vanligare hos unga män än bland unga kvinnor.

* Postmenopausal kvinnor är i riskzonen: Eftersom kvinnor passerar förbi klimakteriet östrogen nivåer droppe, utlöser en ökning av gatan partikelfilter LDL och minskad HDL (det goda kolesterolet).

Riskfaktorer som kan ändras

* Cigarettrökning: Vid det här laget de flesta vet att rökning kan leda till en myriad av allvarliga hälsoproblem såsom lunga, artär, och hjärtsjukdomar. Ändå fortsätter antalet rökare världen över att odlas, särskilt i Asien. Den goda nyheten är om du slutar nu risken för hjärt sjukdomar kommer att återgå till det normala i fem år.

* Högt blodtryck: Om ditt blodtryck är över 140 över 90 du har en ökad risk för hjärtinfarkt eller stroke.

* Ur smäll kolesterolkvoten: Om du har mer än tre gånger fler dåliga kolesterolet (LDL) i jämförelse med det goda kolesterolet (HDL) du har en ökad risk.

* Inaktivitet: Enligt American Heart Association är inaktiva är en av de värsta saker du kan göra för hjärthälsa. De rekommenderar måttlig motion minst 5 dagar i veckan.

* Fetma: Det är en komplicerad process, men generellt sett de individer med ett midjemått på 40 inches (män) och 35 tum (kvinnor) hör till denna kategori.

* Stress: När du frågar vad är riskfaktorer för hjärtsjukdom stressen normalt inte nämns, men det är värt att notera att om artärer har redan börjat begränsa en stressande händelse kan orsaka otillräcklig blodflödet att nå hjärtat. Vid någon tidpunkt, utan behandling, kommer detta scenario att resultera i en stress inducerad hjärtinfarkt.

Om du vill veta mer om vad som är de riskfaktorer för hjärtsjukdomar, kolesterol, och / eller naturliga kosttillskott kolesterol för hjärthälsa Klicka här