nya behandlingsalternativ för bröstcancer

Även kirurgi är den mest effektiva (och därmed den mest använda) bröstcancerbehandling metod, det finns flera andra sätt att hantera sjukdomen, vissa är mer kraftfulla än de andra. Dessa inkluderar strålbehandling, kemoterapi eller hormonell terapi, var och en av dem med sina egna tillgångar och nackdelar.

De flesta av dem dock används i kombination med kirurgi för bästa effekt, antingen före det, i syfte att minska storleken på tumören eller efter operationen, för att avlägsna eventuella kvarvarande cancerceller. För en bättre förståelse av dessa alternativa behandlingsmetoder för bröstcancer, ska vi ta en närmare titt på varje, förklara hur de fungerar och i vilka fall de kan vara till nytta.

strålterapi
Strålbehandling använder kraftfulla gammastrålar (röntgen) som riktar sig specifikt område som måste behandlas med hög precision. Vanligtvis är strålbehandling utförs efter operationen, för att förstöra eventuella cancerceller som inte har tagits bort eller de som bildade upp där tumören togs bort. Även om det inte kan användas som en behandling på egen hand, är strålbehandling en av de mest accepterade efter operationen metoder för bröstbevarande terapi (BCT) och har en stor chans att stoppa cancer uppstår igen.

Som med alla behandlingar som inbegriper röntgenstrålar, finns det några nackdelar med att strålbehandling. Först, i syfte att utplåna de cancerceller som kan ha bildats (eller var) i det område där tumören togs bort från, kommer röntgenbilder skada så småningom en del av den friska vävnaden också. Även om processen är mycket exakt, kan strålarna gör inte en skillnad mellan cancerceller och normala celler, så att de “brinner” ihop dem.

kemoterapi
Kemoterapi innebär administrering av läkemedel som dödar cancercellerna eller stoppa dem från att växa. De flesta kemoterapi läkemedel ges via en intravenös infart, även om vissa administreras i tablettform. Cytostatika är en hård regim, vilket ofta gör att människor känner sig sjukare än sjukdomen de lider av, men det har visat sig vara mycket effektiv.

Cytostatika är en bra behandlingsmetod för att använda både före och efter operationen. Med hjälp av denna metod, kan du kontrakt nästan cancertumör innan själva operationen, vilket gör det enklare och mindre komplicerat att ta bort. Dessutom är kemoterapi används i samma mening som strålbehandling efter kirurgiska ingrepp, för att stoppa de sjuka cellerna att återkomma.

Cytostatika ges vanligen i cykler där varje cykel består av en period av intensiv behandling som varar i några dagar eller veckor följt av en veckas återhämtning. De flesta patienter med bröstcancer har två till fyra cykler av kemoterapi till att börja med innan tester utförs för att se vilka effekter det har haft på cancer.

Cytostatika är annorlunda för strålning eftersom det kan behandla hela kroppen med potential att hitta andra tumörceller som har migrerat från bröstet och omgivningen. Många människor är bekanta med kemoterapi är biverkningar men biverkningarna är beroende på droger för att behandla patienten.

De vanligaste biverkningarna är håravfall, aptitlöshet, trötthet, kräkningar och lågt blodkroppar gör patienten mer mottaglig för infektioner, illamående eller trött. Många märker att de blöder mer än vanligt, speciellt från tandkött, sår och små repor etc.

Det finns tre olika kemoterapeutiska strategier används i bröstcancer:

Adjuvant behandling med cellgifter – är detta ges till patienter som har genomgått kurativ behandling för bröstcancer, såsom strålning eller kirurgi. För att minska möjligheten för bröstcancerrecurrencen är denna behandling ges.

Pre-kirurgisk kemoterapi – är detta givet att krympa en stor tumör och / eller för att döda eventuella herrelösa cancerceller. Detta kommer också att öka chansen att operationen kommer att döda cancern helt.

Regelbunden kemoterapi – detta ges rutinmässigt till folk som har bröstcancer som har spridit sig utanför bröstet eller det omgivande området.

Hormonell behandling kan också ges, eftersom många bröstcancer såsom de som har gott om östrogener eller receptorer progesteron är känsliga för förändringar i hormoner.

tamoxifen bröstcancerbehandling
De kvinnor som är genetiskt löper hög risk att utveckla bröstcancer kan dra nytta av tamoxifen som den tidigare har visats minska förekomsten av sjukdomen inträffar. Raloxifen, som används för att behandla benskörhet, studeras nu för behandling av bröstcancer.

I vissa fall bröstcancer, är en kvinnas naturliga hormoner undertryckas med droger medan andra patienter att hitta fördelar genom att lägga till hormoner. Tamoxifen till exempel är för närvarande den mest förskrivna effektiv hormonbehandling. Den kan användas för behandling av bröstcancer och i förhindrandet av bröstcancer. Tamoxifen har få biverkningar och kan avsevärt förbättra livslängden för de kvinnor som har avancerade fall av bröstcancer.

fulvestrant bröstcancerbehandling
En ytterligare behandling, fulvestrant har nyligen godkänts i USA. Det är planerat att användas för behandling av hormonreceptorpositiv metastaserad bröstcancer hos kvinnor som har passerat klimakteriet. Det ges efter antiöstrogenterapi.

monoklonal bröstcancerbehandling
En annan behandling som kallas monoklonala är antikroppar som är antagonistiska mot de proteiner, som är i eller i närheten cancerceller. De känner igen en inkräktare, såsom en cancercell och angripa den. Denna antikropp terapi utreds för närvarande håller ut mycket hopp för de drabbade bröstcancer.

Överdrivet alkoholintag och fetma efter klimakteriet kan öka risken att utveckla bröstcancer även om ökningen är liten. De fysiskt aktiva kvinnor har en lägre risk.

förebyggande eller profylaktiskt mastectomies
Fler och fler kvinnor som löper en hög risk att utveckla bröstcancer med förebyggande eller profylaktiskt mastectomies att undvika dem utveckla bröstcancer.

De viktigaste riskfaktorerna för kvinnor att utveckla bröstcancer är ålder, kön och genetik. Kvinnor kan inte göra något åt ??vissa risker så förhindrar dödsfall orsakas på grund av bröstcancer rekommenderas med regelbunden screening.

Kvinnor bör genomföra regelbunden screening inklusive självrannsakan, mammografi och kliniska bröst undersökningar.

Jag hoppas att ha läst ovanstående uppgifter var både rolig och pedagogisk för dig. Det är så det ser ut just nu. Tänk på att något ämne kan förändras över tiden, så se till att du hålla jämna steg med de senaste nyheterna.