mesoteliom kliniska prövningar – Ett bra alternativ

Mesoteliom är en lömsk form av cancer på grund av det faktum att det ofta upptäcks så sent att behandlingsalternativ är helt enkelt obefintlig. För många människor, är det enda alternativet att överväga kliniska prövningar. Frågan är om detta är ett bra alternativ.

Vad är kliniska prövningar? De testar perioder för nya läkemedel eller förfaranden som senare kan visa sig vara effektivt och vara godkänd av FDA som en behandling för något. Annorlunda uttryckt är det processen att testa om ett läkemedel eller förfarande gör vad den är tänkt att göra. Ibland gör de. Ibland gör de inte.

Mesoteliom är en brutalt svår cancer att hantera för en unik anledning. Den problematiska egenskap är att det är mycket svårt att hitta tills det är för sent för patienten. En person kan ha cancer för 10, 20 eller 30 år under vilka det kan behandlas, men ändå dör av det eftersom det gick oupptäckt. Med tanke på detta problem, det finns många olika kliniska prövningar pågår hela den tid som ägnas åt mesoteliom behandlingar. Till exempel, i samband en till MESOMARK, vilket är ett lovande nytt blodtest som kan leda till tidig upptäckt.

Är det säkert att delta i kliniska prövningar? Generellt är svaret att det är säkert att göra så. Ett läkemedelsbolag inte bara producerar en drog och sedan börja testa det på människor. Det måste genomgå tester och prövning processer innan det händer. Fortfarande, kliniska prövningar är tveklöst en form av experiment. Forskarna tror att drogen eller förfarande som testas kommer att fungera, men är inte säker. Detta är, trots allt, varför de inte har godkänts som av ännu. Nackdelen är oftast bara ineffektivitet, utan biverkningar och sällan ens döden kan inträffa.

Skulle du lämna kliniska prövningar om du har mesoteliom? Beslutet är helt upp till dig. Ett sent skede diagnos av mesoteliom är ofta dödlig, så det kan vara lite val.