hur påverkar kranskärlssjukdom kroppen

När fler människor blir medvetna om hur utbrett hjärtåkommor verkligen är, liksom hur dödliga de kan vara, kommer ämnen som hur kranskärlssjukdom påverkar kroppen fortsätter att samla mer uppmärksamhet. Här är några snabba siffror för dig att köra hem den här punkten. Detta år över 1 miljon amerikaner kommer att få en hjärtattack, av dem hälften kommer att dö. Detta nummer står för 1 av varje 5 dödsfall orsakade av alla sjukdomar. Dessutom uppskattas det att 41 miljoner kvinnor i USA har en hjärtsjukdom, avslöja myten om att det främst är ett tillstånd som drabbar män.

Men hur påverkar kranskärlssjukdom kroppen?

För mig har detta alltid varit ett fascinerande ämne. När jag var liten brukade jag se en hel del män över 40 som visade många av de symptom på kranskärlssjukdom som överdriven svettning, andnöd, enstaka bortfaller i mental klarhet, bröst-och ryggsmärtor och domningar i benen , armar och fingrar. Vid den tiden hade jag ingen aning om vad jag observera och helt enkelt trodde att detta var en naturlig del av åldrandet.

De flesta av dem var inaktiva, rökt, och åt en kost rik på livsmedel som vi nu vet att bidra till hjärtsjukdom som hög mättat fett livsmedel som stick smör, hamburgare, ost, frukost gravy, korv, helmjölk, och frankerna. Men i deras försvar när det inte var väl förstås hur kranskärlssjukdom påverkar kroppen.

Den viktigaste komponenten i hjärtsjukdom är en minskning, och slutligen en blockering av blodflödet i artärer som förser blod till hjärtat. Den främsta orsaken till detta är kranskärlens plakett som kan börja bildas i artärerna så tidigt som 3 års ålder (det är inte ett skrivfel). Under tiden mer och mer plack ackumuleras minskar blodflödet till hjärtat vilket tvingade hjärtat måste arbeta hårdare och hårdare för att förse kroppen med viktiga näringsämnen och syre som behövs för livet. Denna brist på syre kan orsaka andningssvårigheter att bli ansträngd, eftersom kroppen kämpar för att få den nödvändiga mängden syre till musklerna och celler.

Kan något göras för att stoppa utvecklingen eller vända detta tillstånd?

Svaret är ja! En färsk undersökning som omfattar över 20.000 personer visade att en kombination av en låg halt av mättat fett diet, måttlig daglig motion, bibehålla en hälsosam vikt, inte röka, och ett glas rött vin om dagen minskar risken för hjärtinfarkt med nittio procent.

Dessutom är många finner att genom att kombinera de naturliga livsstilsval ovan med en
naturligt kolesterol minskning tillägg de kan förbättra hjärtat och gatan hälsa ännu mer.

Sammanfattningsvis, snarare än att fråga hur kranskärlssjukdom påverkar kroppen man egentligen borde fråga vad kan jag göra åt det för att undvika att bli bara en annan hjärtattack statistik.