hur man ska hantera diabetes effektivt

Leva med diabetes är inte lätt eftersom det finns så många faktorer som måste beaktas om din livsstil. Det finns två typer av diabetes helt enkelt märkt typ 1 och typ 2 diabetes. Typ 1-diabetes är normalt diagnostiseras hos barn och unga vuxna, medan typ 2-diabetes kan utvecklas under åren och slå när man är äldre. Diabetiker lider av typ 1-diabetes måste ta regelbundna insulininjektioner eftersom deras kroppar inte kan producera den nödvändiga insulin, medan människor som lider av typ 2 kan behandlas med kost ändringar och mot diabetes tabletter. I vissa fall kan insulin göra celler hos typ 2 diabetiker misslyckas och som ett resultat drabbade kommer också att kräva börjar att ta insulininjektioner. Typ 2-diabetes är den vanligaste typen av diabetes som drabbar miljontals över hela världen.

Vem har störst risk att smittas av diabetes?

Människor som kan kontraktet diabetes mer än andra är ålderdom människor, överviktiga och mycket överviktiga, de med en familjehistoria av diabetes, stillasittande människor, har och nyligen forskning visat asiater och svarta flådda människor har dubbelt så stor risk att utveckla typ 2-diabetes på grund till livsstilsfaktorer. Tyvärr symtom på typ 2-diabetes utvecklas gradvis och kan vara osynlig tills långt efter debuten av sjukdomen. Personer med höga glukosnivåer i blodet kan även uppleva några symptom alls.

Några märkbara symptom på diabetes som kräver utredning.

Om du drabbas av symtom på trötthet, ökad törst, oförklarad viktminskning eller viktökning, sår som tar lång tid att läka, mycket torr hud, vision förändring, eller stickningar och domningar i kroppen, då är det viktigt att rådgöra med din läkare eftersom du kan lida av diabetes. Denna sjukdom kan skada blodkärl, njurarna, och artärer hjärta, och andra komplikationer i kroppen kan uppstå, resultatet är att ditt liv kan förkortas med upp till 10 år om du inte får rätt behandling. Typ 2-diabetes kan också orsaka förlust av god syn, impotens hos män och även nervskador. Med alla dessa läskiga faktorer det är verkligen ett klokt beslut att få testas av sjukvårdspersonal om du är misstänksam mot alla förändringar i kroppen.

behandlingar för diabetes

Behandla diabetes innebär att hålla nivån av socker eller glukosvärden i blodet så normalt som möjligt. För hög, är en nivå av glukos i blod kallas hyperglykemi, och för låg hypoglykemi. Att hålla blodsockret normalt kan göras genom att äta rätt, regelbunden motion och ta mediciner och insulin är som din läkare har ordinerat. Personer som lider av diabetes måste få till en vana att kontrollera blodsockret regelbundet. Dessa kontroller kan ge dig en indikation på hur vissa livsmedel, motion och läkemedel reagerar i kroppen och hjälpa kontroll din typ 2-diabetes. Ny teknisk utrustning som är kompakt att bära med dig har utformats i syfte att göra dessa kontroller utan obehag. Läkarbesök kan också ge dig en indikation på hur väl blodsockret kontrolleras under tidsperioder.

Diabetiker måste vara livsstil medvetna.

Om du bor riktigt ta hand om vilken mat du äter, då det är relativt enkelt att leva ett hälsosamt balanserad livsstil. Några tips för att kontrollera diabetes är:

Ett. En noggrant balanserad kost att veta vilka livsmedel som bör undvikas.
2. Din läkare kommer att ge dig vägledning i denna lämplig för din typ av diabetes.
Tre. Om du är feta eller överviktiga då är det viktigt att kasta dem pounds så snabbt som möjligt eftersom faror för din hälsa ökar exponentiellt.
4. Regelbunden motion hjälper till att kontrollera blodsockret när du bränner socker till energi.
Fem. Diabetiker som är stillasittande kan drabbas av hjärtinfarkt. Om du har varit stillasittande under en lång tid att ta hand för att be din läkare innan du tar på varje övning rutiner.
6. Intag av receptbelagd medicin.

Om du behöver insulininjektioner, då du kommer att behöva lära sig ta hand om lagring och injicera dig själv från din vårdgivare eller diabetes center.
Gör så mycket forskning på tillståndet för diabetes hur man tar hand om dig själv om du är drabbad och vilka nya läkemedel finns tillgängliga på marknaden.