hur man ska behandla cystor på äggstockarna

Varje månad, under din normal menstruationscykel, en cystisk struktur som kallas en follikel former. De folliklarna utsöndrar östrogen och progesteron som stimulerar frisättningen av ett moget ägg från äggstocken. I vissa fall, fortsätter follikeln att växa och blir känd som en äggstockscancer cyst.ovarian cystor är relativt vanliga i alla kvinnor som fortsätter att uppleva menstruation. I många fall, cystor på äggstockarna är helt symptomfria: en kvinna kommer inte att uppleva någon smärta eller andra tecken eller symptom som varnar henne för att hon har en cysta.

Cystor på äggstockarna är relativt vanligt i alla kvinnor som fortsätter att uppleva menstruation. I många fall, cystor på äggstockarna är helt symptomfria: en kvinna kommer inte att uppleva någon smärta eller andra tecken eller symptom som varnar henne för att hon har en cysta. De flesta cystor på äggstockarna kommer att lösa, även utan behandling, efter en eller två menstruationer. Cystor på äggstockarna är oftast en vanlig och ofarlig svullnad i ena eller båda äggstockarna. Dessa cystor oftast förekommer hos kvinnor som är mellan puberteten och klimakteriet, när äggstockarna är i hög växel driver ut mogna ägg.

Vissa funktionella cystor på äggstockarna har inga symtom och upptäcks, om alls, under rutinmässiga bäcken tentor. Andra kan orsaka symptom, inklusive förändringar i menstruationscykeln, inklusive kortare eller längre perioder, hoppade perioder, och / eller småblödningar mellan menstruationerna, bäckensmärta eller värk, särskilt under samlag eller vid början eller avslutning av menstruation, känslor av illamående eller illamående eller ömma bröst.

Cystor på äggstockarna orsakar ofta inga symptom, men när äggstockarna cysta symptom är närvarande, kan det orsaka en molande värk eller en känsla av fullkomlighet eller tryck i buken. Du kan inte lita på symptom ensam att berätta för dig om du har en cysta på äggstockarna. Smärta vid samlag och vid andra tillfällen kan också indikera förekomst av cystor på äggstockarna. Smärta eller tryck orsakas av ett antal faktorer som storlek, blödning eller sprängning av en cysta, som irriterar de abdominala vävnader eller torsion (vridning av en cysta) som kan blockera flödet av blod till cysta.

I huvudsak är en cysta på äggstockarna inget annat än en vätskefylld säck, som en blåsa, på en äggstock. Den äggstockarna bildar en follikel som spränger när ägget släpps varje månad under ägglossningen. Om ingen graviditet, löser follikeln. Om det inte löser sig ordentligt, så finns det en cysta. Många kvinnor har cystor som kommer och går med sin menstruationscykel, unfelt och obemärkt, naturligtvis tvättas bort.

Du kan inte heller äta eller dricka något kvällen innan skanningen tills scanningen är över. För mig kunde jag inte äta eller dricka efter 04:00 dagen innan. Precis innan middagen utan tvekan! Dagen av skanningen de hade mig dricka en glas nasty drink och stack mig med en IV för färgen. Detta färgämne är tydlig och har några av samma saker i den som fiskar har. Så om du är allergisk mot fisk så du kan få en allergisk reaktion mot detta färgämne.