hålla ett öga på ditt kolesterol

Vi vet att hjärtsjukdom är den vanligaste orsaken till dödsfall i USA, och kranskärlssjukdom (CAD) är den vanligaste typen av hjärtsjukdom. Tyvärr gör visar hälften av alla akuta hjärtpatienter inte konventionella varningssignaler om kardiovaskulär sjukdom. Nya tester presentera en mer heltäckande bedömning av en persons riskfaktorer. För kolesterol, innebär detta att undersöka mer än bara HDL, det goda kolesterolet, och LDL, det onda kolesterolet, jämnar. Vi vet nu att i både LDL och HDL, det levande partiklar som skiljer sig i deras egenskaper och därmed i deras riskfaktorer i LDL och skyddsfaktorer i HDL för CAD.

Kolesterol är ett fett-liknande material upptäcktes i alla kroppens celler. LDL, en låg densitet konjugerat protein med en lipidkomponent finns i blodet, är känd som en dålig bärare av kolesterol eftersom höga nivåer av LDL kan ta med på utvecklingen av hjärtsjukdomar. Det är nu möjligt att bedöma LDL storlek och tilldela en kategori som små LDL drag eller stora LDL drag. Det är de små, täta LDL-partiklar som höjer CAD fara. Det är på grund av den lilla LDL partiklar glider bland cellerna i artären foder och är benägna att hålla sig till kärlväggarna. När partiklarna fastnar på kärlväggarna, innebär det om inrättandet av plack. Detta förfarande kallas åderförkalkning, placera dig på större risk för en hjärtattack.

Höga nivåer av HDL i blodet tros minska risken för hjärtsjukdom. HDL är en hög densitet konjugerat protein med en lipidkomponent, och tros en bra leverantör av kolesterol. Det beror på att HDL partiklar transporterar kolesterol från cellerna ut av artärväggen, genom cirkulationen, tillbaka till levern där det kan gjutas från kroppen. Denna process, som undertrycker ateroskleros, kallas omvänd kolesteroltransport. HDL 2B är den mest kraftfulla av alla HDL-partiklar i en sådan transport. Den högre HDL 2B du besitter, är det mer effektivt att arteriella reningsprocess. Färre nivåer av HDL-2B lyfter kardiovaskulär risk. Med tester, är det nu troligt att peka ut och bestämma nivån på hjärtat skyddande HDL 2B i blodet.

Denna speciella metod kan peka på behandling som visar kontrasten från traditionell terapi. Det låter läkaren göra ett program för dig som är mer effektiva i att minska, stanna eller svänga tillbaka utvecklingen av kranskärlssjukdom.