diabetiker förklarade

Diabetes – Så vad exakt är det och hur får vi det?

Diabetes, även känd som “diabetes mellitus” är klassificerad som en degenerativ sjukdom, och är en sjukdom som kännetecknas av en ökad blodsockernivå. Detta kan bero på kroppens oförmåga att producera tillräckligt med insulin (kallas typ 1-diabetes, insulinberoende diabetes, eller juvenil diabetes), eller en oförmåga att använda insulin på rätt sätt (som kallas typ 2-diabetes, vuxendiabetes, insulin- oberoende diabetes eller icke-insulinberoende diabetes). Insulin, som är ett hormon som produceras naturligt av bukspottkörteln för att metabolisera glukos (en form av socker som är en av de viktigaste källorna till ett cellernas energiförsörjning), antingen motstånd i kroppen eller icke-producerande.

Så hur är det att miljontals av oss individer har fått denna sjukdom, och antingen diagnostiserades eller som inte ens vet att vi har det? Hur är det förvärvas?

Tja, är ett av de sätt som typ 1-diabetes presenterar sig genom vår användning av bovint protein albumin, vilket är ett ämne som finns i komjölk som triggar insulin beroendet genom att provocera en autoimmun reaktion. Dessa antikroppar funna i några Typ 1 diabetiker, störa produktionen av insulin i hela de pankreatiska cellerna. Personer under 30 år, står för merparten av den typ 1 diagnos.

På en annan not, typ 2-diabetes, som är betydligt vanligare i USA, orsakas av många faktorer såsom fetma, kronisk stress, dålig kost, etc.:

Fetma, som producerar de mest typ 2-diabetiker, är en stor faktor och är den främsta anledningen till varför en diabeteskost är ännu mer fördelaktigt att underhålla och lösa denna sjukdom. Enligt en färsk undersökning, en kost som innehåller mycket socker, eller konsumtion av livsmedel som svänga in på socker och saknar rätt näringsämnen, är orsakerna till ämnesomsättningen blodsocker frågor, vilket i sin tur orsakar insulinresistens, vilket i sin tur gör att du skaffa typ 2-diabetes.

Kronisk stress kan också leda till denna sjukdom, eftersom de hormonella nivåer av stress ökar, dina chanser att få typ 2-diabetes ökar också på grund av ökade nivåer av socker i blodet.

Att ha en dålig kost är en annan viktig faktor i utvecklingen av diabetes i kroppen, eftersom du inte konsumerar rätt näring, och troligen äta livsmedel som innehåller för mycket socker, eller äta mat som så småningom vända in till socker, blodsocker ämnesomsättning problem utvecklas sedan och insulinresistens följer. En dålig kost består av livsmedel som innehåller mycket socker, fett och kolhydrater.

Folks, i slutändan kommer alla ner till detta. Om din kost inte förändrats till det bättre, att få diabetes, eller om du redan har det chanserna att du – aldrig bota dig av denna sjukdom, har bara ökat dramatiskt. Det är därför en diabetiker kost är allt viktigare för att ge kroppen med rätt balans av nödvändiga kolhydrater.

Jag kommer att täcka mer på en diabeteskost och Diabetes i framtida artiklar, men jag kommer att sluta på denna anmärkning för nu, “Låt maten vara din medicin och medicin DIN MAT”-Hippokrates