diabetes-är South Beach Diet effektiv över det

Diabetes är en snabbt sprider epidemin. Det drabbar människor oavsett deras gjutna, trosbekännelse eller ålder. Statistik som publiceras av National Diabetes information clearingorganisationer visar att nästan 20,8 miljoner [ungefär 7% av befolkningen] lider av diabetes.

Forskning har visat att diabetes är en livsstil sjukdom. De flesta människor som lever i det tjugoförsta århundradet, lever ett snabbt tempo liv. Den dagliga trycket av tidsfrister, stress, konsumtion av förädlade livsmedel och bristen på hälsosam måltid har inneburit att fler och fler människor nu faller offer för sjukdomar som fetma och diabetes.

Den medicinska broderskap på sin sida är att försöka ta reda på sätt att hitta ett botemedel och förhindra uppkomsten av sådana sjukdomar. Läkare har insett att kosten kan vara en viktig allierad i kampen mot diabetes och fetma. Stora smärre ändringar och några större förändringar kan gå långt för att förhindra förekomsten av livsstilsrelaterade sjukdomar. I själva verket har några läkare kommit ut med sina egna kost planer. The South Beach dieten är en av dem. Detta fenomenalt framgångsrika diet formuleras av Dr Arthur Agatston. Enligt Dr Agatston, kan South Beach Diet verkligen blivit en livsstil. viktminskning kan upprätthållas och manifestationer av pre-diabetes och, ofta, kan av typ 2-diabetes vändas.

South Beach dieten avgränsar tydligt hela spektrat av livsmedelsprodukter baserade på bra och dåliga kolhydrater.

Glykemiskt index används för att kategorisera kolhydrater som bra eller dåliga. Den glykemiskt index är ett dietary index som används för att rangordna kolhydrat-baserade livsmedel. Den glykemiskt index förutspår den hastighet med vilken den intagna maten ökar blodsockernivån.

Enligt South Beach dieten, till förbrukningen av dåliga kolhydrater undvikas eftersom det orsakar en ökning i frisättningen av insulin samt gör en känner hungrigare. Detta leder till mer än att äta och efterföljande viktökning. Viktökning gör en mer sårbar för diabetes. Därför föreslår South Beach dieten att förbli friska undvika dåliga kolhydrater från att nå din mat tallrik.

Men många är skeptiska om South Beach dieten förmåga att kontrollera diabetes. American Diabetes Association godkänner inte glykemiskt index. Det är av den uppfattningen av att glykemiskt index spelar en liten roll i viktkontroll. Snarare är det den mängd kolhydrater som direkt påverkar vikten.

Andra är av åsikten att fullkorn bröd och frukt inte innehåller gud kolhydrater. Enligt Dr Mercola, bör de känsliga för kolhydrater, subklinisk gluten, eller har svårt att kontrollera sina insulinnivåer, visa intaget av frukt och spannmål som ett recept för katastrof. Han kritiserar också rekommendation av konstgjorda sötningsmedel av Dr Agatston. Dr Mercola säger att tidigare studier har visat att konstgjorda sötningsmedel ökar förekomsten av diabetes, cancer etc.

Således, så långt som diabetes är berörda vissa är av den åsikten att South Beach dieten inte stöd i kontroll och förebyggande av diabetes medan andra fortfarande skeptisk.