behandling av högt blodtryck

Hypertoni (definierad som ett blodtryck 140/90 mmHg) är en mycket vanlig komorbida tillstånd vid diabetes, drabbar 20-60% av patienter med diabetes, beroende på fetma, etnicitet och ålder. Vid typ 2-diabetes, högt blodtryck är ofta närvarande som en del av det metabola syndromet med insulinresistens även inklusive central fetma och höga blodfetter. Vid typ 1-diabetes, kan hypertoni reflektera uppkomsten av diabetesnefropati.

Hypertoni ökar väsentligt risken för både makrovaskulära och mikrovaskulära komplikationer, inklusive stroke, kranskärlssjukdom och perifer vaskulär sjukdom, retinopati, nefropati, och möjligen neuropati. Under de senaste åren har adekvata data från väldesignade randomiserade kliniska prövningar har visat effektiviteten av aggressiv behandling av högt blodtryck för att minska båda typerna av diabeteskomplikationer.

behandling hypertoni

Den senaste kommitté markerad ALLHAT slutsatser i översynen av riktlinjerna, vilket innebär att informationen nu kommer att användas för praktiska behandlingar. Kommittén konstaterar att jämfört med kalciumblockerare, ACE-hämmare och alfablockerare, tiaziddiuretikum är bättre första linjens läkemedelsbehandlingar för hypertonipatienter. De diuretika utmärkte sig i att kontrollera blodtryck, förebygga kardiovaskulära händelser, tolereras väl av patienterna och är relativt billiga.

Metoder Vi slumpmässigt 3845 patienter från Europa, Kina, Australien, och Tunisien, som var 80 år eller äldre och hade en ihållande systoliskt blodtryck på 160 mm Hg eller mer för att få antingen den diuretiska indapamid (fördröjd frisättning, 1,5 mg) eller matchande placebo. Den ACE-hämmare perindopril (2 eller 4 mg), eller matchande placebo, tillsattes vid behov för att uppnå målblodtryck på 150/80, mm Hg. Den primära slutpunkten var dödlig eller icke-dödlig stroke.

Piller som en behandling för högt blodtryck har knappast löst problemet. Även om du tar piller, är din risk att dö i hjärt-kärlsjukdom fortfarande minst två till tre gånger högre än för personer vars blodtryck är optimalt – 110/70 eller mindre.

Något förhöjt blodtryck kanske inte behöver behandlas så aggressivt, men regelbunden uppföljning är viktigt.
Om du har en mycket allvarlig högt blodtryck, kan du behöva gå till sjukhus för behandling. Men det är mycket mer troligt att du kommer att vårdas av din GP och / eller en sjuksköterska.

Resultaten av OHTS visat att topisk medicinering gör minska förekomsten av glaukom. Efter fem år med att följa de rekryterade patienterna, bestämde vi att ögondroppar behandling minskade utvecklingen av glaukom med mer än 50 procent.

De flesta kliniker skulle överväga någon typ av behandling för patienter vars diastoliskt tryck (botten nummer) är över 95 och / eller vars systoliska trycket (det översta nummret) är över 160. För patienter med tryck omedelbart under dessa siffror (140-160/90-95), kommer läkaren att ta hänsyn till ålder och andra individuella faktorer innan man rekommenderar någon medicinsk behandling.

I det förflutna har det funnits synpunkter som personer över 80 med högre än genomsnittet blodtryck bättre än de med lågt blodtryck, men det är inte nödvändigtvis för att högt blodtryck är bra för dig. Det är mer att vid den åldern har lågt blodtryck är ofta ett tecken på att du har något allvarligt fel på dig. En annan rädsla var att blodtryck behandling skulle göra människor yr och mer sannolikt att sjunka.