orsakerna till överdriven viktökning

Överdriven viktökning är problemet med oro som många människor över hela världen står inför detta problem. Det har noterats under undersökningen att vissa länder har förklarat kraftig viktökning som nationellt viktig fråga. Överdriven viktökning är ett problem, men det ger till olika andra hälsoproblem. Diabetes, blodtryck och hjärtproblem är mycket vanligt förekommande ohälsosamma förhållanden som observerats bland de människor som lider med kraftig viktökning. Att hålla sig borta från alla dessa problem är det första du måste göra är att behålla din vikt. Det finns olika skäl som leder till kraftig viktökning, några av dem jag har nämnt nedan:

Ett. Överdrivet intag av livsmedel som innehåller fett och kolhydrater är en av de vanligaste orsakerna till kraftig viktökning. Du måste styra din kost om du vill hålla sig borta från kraftig viktökning.

2. Brist på fysisk aktivitet är en av de främsta orsakerna till kraftig viktökning. Numera är det en värld av datorer så många människor gör jobbet bara sitta på ett ställe. Detta är en av anledningarna till bristen på fysisk aktivitet som senare leder till kraftig viktökning.

Tre. Hypotyreos orsakar kraftig viktökning i många fall. Brist på sköldkörtelhormon minskar metabolismen graden av livsmedel. Detta leder till förlust av aptit och blygsam viktökning. Fettet i kroppen får ackumuleras vilket i slutändan leder till kraftig viktökning.

4. Överdriven viktökning på personen ibland observerades vara ärftlig. Det har noterats under de olika hälso-studier att vissa gener är ansvariga för uppkomsten av fetma hos människor. Denna typ av kraftig viktökning kan kontrolleras genom regelbunden motion och diet.

Fem. Depression, stress, ilska och ångest är de psykologiska orsakerna som leder till kraftig viktökning på personen. Den person, som lider med något av dessa hälsoproblem brukar få habituated mot ohälsosam kost vana som leder till kraftig viktökning. Vissa människor känner spänningar gratis när de äter maten, är det psykologiskt, men är sant. Så, folk äter mer och lider med uttalad viktökning problem.

6. Polycystiskt ovariesyndrom (POS) är orsaken till kraftig viktökning i många fall. Detta är endast observerats i kvinnor. Omkring 65% av dessa kvinnor världen över överviktiga eller feta på grund av detta syndrom. Symtom på POS inkluderar akne, ansiktshår, gallring hårbotten hår, oregelbundna perioder, kraftiga blödningar, som alla är kopplade till överproduktion av androgener eller manliga hormoner. Om du står inför något av dessa symtom kontrollera din viktökning nu annars kan leda till fel i graviditeten.

7. Åldrande visar sig vara en av orsakerna till den överdrivna viktökning. Metabolismen process i kroppen saktar ner på grund till ålders som leder till ansamling av fetterna som orsakar kraftig viktökning.

8. Cushings syndrom orsakar viktökning är många av folket. Det är problemet orsakas på grund av överskott av kortisol i kroppen. Under denna fettet få samlats i ansiktet, magen och övre delen av ryggen att personen ser skrymmande i vissa delar av kroppen, men benen och händerna hålla sig smal.

9. Mediciner kan också inducera kraftig viktökning. Några av läkemedlet när det tas i överskott leder till viktökning. Steroider. Halsbränna behandlingar, preventivmedel, förebyggande behandling beslag, smärtstillande migrän, diabetes mediciner och antidepressiva medel är de mediciner som är tänkta att leverera effekt som överdriven viktökning när det tas över utan anledning.

10. Otillräcklig sömn orsakar också problemet med kraftig viktökning. Det är det sömn som hjälper till att smälta maten innehåller. Men, om du inte sover bra maten inte blir smält ordentligt. Detta resulterar i lagring av alltför fett och kolhydrater i kroppen som orsakar viktökning.

Dessa är de 10 bästa skälen för kraftig viktökning som du behöver för att hålla sig borta från.