information om leukemi

Leukemi (uttalas loo-kee-mee-uh) är en form av cancer (se cancer post) där kroppen producerar för många vita blodkroppar. Många former av leukemi har identifierats. De är uppdelade i två allmänna typer: akuta och kroniska. Ett akut tillstånd kommer på ganska snabbt. En kronisk sjukdom utvecklas mer långsamt över tiden.

En cancer i blodbildande vävnader kännetecknas av en stor ökning av antalet vita blodkroppar (leukocyter) i cirkulationen eller benmärg är leukemi. När i leukemi, är vita blodkroppar produceras i benmärgen och lymfsystemet är omogen och onormal. Dessa vita blodkroppar kallas leukocyter.

Kronisk leukemi går ofta oupptäckt under många år tills den identifieras i ett rutinmässigt blodprov. Faktum är att nästan en av fem kronisk leukemi patienter har inga symtom vid tidpunkten för diagnos. De flesta symptom på akut leukemi orsakas av en brist på normala blodkroppar. Detta beror på överbeläggning av blodbildande benmärgen av leukemiceller.

Leukemi är en cancer som börjar i de organ som gör blod, nämligen benmärg (den mjuka inre delen av benet) och lymfsystemet. I leukemi, onormala och omogna vita blodkroppar produceras i benmärgen och lymfsystemet. De omogna vita blodkroppar kallas leukocyter.

Leukemi är cancer av blodcellerna. Det börjar i benmärgen när onormala celler förökar utom kontroll i en sådan utsträckning att normala blodceller inte kan utvecklas. Leukemi börjar i benmärgen-den mjuka, porösa material inuti skelettet där blodkroppar utvecklas från stamceller. Leukemi oftast drabbar de vita blodkropparna, som skyddar kroppen mot infektioner. Sjukdomen börjar när normala utvecklingen av stamceller till vita blodkroppar går fel, skapar onormala vita blodkroppar.

Leukemi stör denna normala process genom att införa ett stort antal onormala vita blodkroppar som inte utför ordentligt och så småningom kan minska kroppens förmåga att bekämpa off sjukdomar.

Akut lymfatisk leukemi (ALL) är en snabbt växande cancer där kroppen producerar ett stort antal omogna vita blodkroppar (lymfocyter). Dessa celler kan hittas i blod, benmärg, lymfkörtlar, mjälte och andra organ.

symptom

Det finns många symptom på leukemi och alla kommer inte att uppleva samma symptom. Några av symptomen är: Svaghet eller kronisk trötthet, feber av okänt ursprung, viktminskning som inte beror på bantning eller motion, Täta bakterie-eller virusinfektioner, huvudvärk, hudutslag, icke-specifik skelettsmärta, blåmärken, blödningar från tandkött eller näsa, blod i urin eller avföring, förstorade lymfkörtlar och / eller mjälte och buken fullkomlighet.

behandling

Cytostatika är användningen av droger för att döda cancerceller. Kirurgi är oftast inte ett alternativ. Kirurgi är oftast inte ett alternativ eftersom leukemiceller kan spridas till alla organ via blodomloppet och kärlen lymfan.
Rituximab (Rituxan), kan också användas ensam eller i kombination med traditionell kemoterapi. Alemtuzumab (Campath) är godkänt för behandling av patienter med KLL som inte har svarat på fludarabin. I sällsynta fall kan strålning användas för förstorade lymfkörtlar. Blodtransfusioner eller trombocyter kan krävas. Stem celltransplantation kan användas i förskott stadier av KLL.