diabetes typer

Det finns inget utrymme för lek när det handlar om allvarliga tillstånd som diabetes. Rätt behandling bör tas direkt i fall att du reda på att du lider av denna sjukdom. Lämna det obehandlade och det kommer att leda till mycket allvarliga konsekvenser, såsom att utveckla andra hälsorelaterade förhållanden eller ens förvärras diabetes. Så det är verkligen viktigt att hålla dessa aspekter i åtanke och gå och se en läkare om du tror att det kan vara något fel med dig. Det finns fortfarande människor där ute som inte ens vet att de har diabetes, allt detta eftersom de inte kolla med sin läkare då och då. Du måste vara motiverade nog för att hålla din hälsa som du vill ha det, bara göra ingenting är inte tillräckligt! Tänk att du dubbla chanser att få ett hjärta sjukdom, om du ens har pre-diabetes, vilket är bara det första steget! Det är mycket viktigt att upprätthålla en hälsosam kost rutin, så att du förbrukar lite fett, salt och så vidare. Så kom ihåg att rätt behandling rekommenderas i händelse av att du har fått diagnosen diabetes. Fortsätt att läsa och ta reda på om de typer av diabetes och hur man kan behandla diabetes på rätt sätt.

Den första typen av diabetes är typ 1. Det finns två typer faktiskt, typ 1 och typ 2. Den typ 1 kallas ibland Juvenile Diabetes, eftersom det ofta inträffar tidigt i en människas liv. Den orsakas av det faktum att, av någon anledning, är kroppen inte kan producera en tillräcklig mängd insulin. Insulin är ett hormon som är ansvarig för att rensa bort och minska glukos från blodet, genom att flytta glukos in i cellerna i kroppen (t.ex. musklerna) att ge dina celler med glukos och energi de behöver. Den otillräckliga insulin nivå som uppträder i typ 1-diabetes orsakas av immunsystemet, förstör vad cellerna producerar insulin (som ligger i bukspottkörteln). De celler som används för att skapa insulin faktiskt heter betaceller, som ligger i bukspottkörteln. Det är när glukos kvar i blodet, istället för att komma in i cellerna, att de allvarliga problemen med diabetes uppstår.

Den andra typen av diabetes (typ 2-diabetes), representerar en metabolisk sjukdom som orsakas av det faktum att, såsom typ 1-diabetes, är kroppen inte kan producera tillräckligt med (eller till och med använda) insulin. Detta är en mycket vanlig form av diabetes, ca 90% av diabetespatienterna ute lider av denna typ. Denna störning sker inte över en natt som alla andra, men det bygger upp över tid och det oftast träffar dig i ditt vuxna år. Det är därför det är så viktigt att ta regelbundna årliga diabetes test! Du kan lida av en låg nivå typ av diabetes (kallas prediabetes som så småningom leder till fullt utvecklad diabetes) och du vet inte ens det, och om du lämnar den obehandlad, kommer det att utvecklas till typ 2-diabetes, som är den sista och mest allvarliga formen av diabetes. Det finns många former av behandling där ute, men det vanligaste och används behandling (endast som en sista utväg, om förändringar i kost, motion och viktnedgång inte fungerar) är administrering av insulin i ditt system.