bästa frukt och grönsaker för typ 2-diabetes

Frukt är en viktig stapelvara i sin kost. Oavsett om du har diabetes 2 eller inte, frukter ger dig fibrer, vitaminer och mineraler som är viktiga för en komplett balanserad kost. Om du lider av typ 2-diabetes kan du fortfarande dra nytta av frukter, utom frukter som innehåller höga halter av kolhydrater och socker och det kan ha en effekt för att öka din blodsockernivå. Samtidigt välja en frukt, alltid välja färsk frukt. Om färska frukter är inte tillgänglig försöka hitta torkade eller frysta frukter utan extra socker.

Du måste inkludera frukt med ett lågt glykemiskt index för att kontrollera din diabetes 2. De frukter med lågt glykemiskt index inkluderar körsbär, katrinplommon, grapefrukt, torkade aprikoser, russin, persika (konserverad juice), äpple, färska päron, jordgubbar, plommon, Guava, apelsin, vindruvor, papaya, banan, kiwi, ananas, fikon och Mango.

Även vattenmelon har en hög glykemiskt index, är den glykemiska belastningen per servering av mat (storlek 120g) låg, så om du förbrukar massor på en gång, kommer den inte ha en stor effekt på din blodsockernivå. Så, en typisk portion, eftersom så mycket av det är vatten, innehåller väldigt lite kolhydrater och därmed har ett lågt glykemiskt belastning. Eftersom vattenmelon är mycket socker, bör du fortfarande äter det med måtta.

Du kan konsumera dessa frukter antingen rå eller tillagad form eller i form av fruktsaft, men utan tillsatt socker! Medan köpa frukt, försöka köpa små bitar. Försök att undvika fruktjuicer. Istället väljer hela frukter eftersom de innehåller mer fibrer och är mer fyllning. Om du måste, när man köper konserverad fruktjuicer, kontrollera märkningen för följande (vilket är bäst): “osötad eller extra-ljus,” eller “inget tillsatt socker.” Håll dig borta från frukter som frysta eller burk i tjock sirap .

Grönsaker levererar vitaminer, mineraler och fibrer. De bästa vegetabiliska val kan hittas för att ha låga mängder av kolhydrater! Grönsakerna som rekommenderas i en typ 2 diabetes diet inkluderar broccoli, sallad, spenat, kål, sparris, brysselkål, blomkål, rädisor, kålrot, svamp, gröna ärtor, groddar sojabönor, morötter, lök, paprika (alla sorter), gröna bönor, aubergine, selleri, gurka, zucchini, tomater, Chili och grönsaksjuice.

Konsumera kokta eller råa grönsaker, beredda med lite eller inget fett, och med liten eller ingen förband (eller såser). Satsa på fettfri eller fettsnål dressing på sallader, liksom på råa grönsaker. I dina grönsaker maträtt, kan du blanda även i lite hackad vitlök eller lök. Utnyttja fettsnåla buljonger eller vatten till ånga grönsakerna. Också lägga i lite citronsaft eller lite ättika för att sätta på dina grönsaker. Du kan även sätta in lite rökt kalkon eller några bitar av mager skinka med grönsaker medan matlagning (för smaksättning), i stället för någon annan typ fetter. En annan bra idé är att strö dina grönsaker med kryddor, paprika, och många av de vanliga örter. Om du ändå vill lägga lite mängd fett, använda sig av mjuka margariner, olivolja, eller rapsolja i stället för smör eller fett kött.