använda bilder hudcancer som en baslinje för undersökning av huden

Om du vet vad tidiga varningstecken att leta efter, kan hudcancer kan upptäckas på ett tidigt stadium och botade utan användning av aggressiva behandlingar som orsakar allvarliga biverkningar. Till skillnad från andra cancerformer, hudcancer tidigaste varningstecken är öppet syns på huden. Fördelen med tidig upptäckt är förlorad om du inte vet vad du ska leta efter och om du misslyckas med att göra regelbundna huden undersökningar eller rådfråga en läkare om du hittar några oegentligheter. Hudcancer bilder kan användas som en guide när du gör en hud självrannsakan, visar du vilken typ av oegentligheter kräva läkarvård.

Tidig upptäckt av hudcancer är oerhört viktigt. När upptäcks tidigt, kan hudcancer oftast avlägsnas genom en enkel poliklinisk operation, detta kan även vara sant för den allvarligaste formen av hudcancer, melanom. Om sjukdomen tillåts förväg och tumören fick växa till den grad att det kan börja att metastasize kan lokala lymfkörtlar behöva tas bort och testas med avseende på cancerceller. Om cancerceller har spridit sig till närliggande lymfkörtlar, kan strålning eller cellgifter bli nödvändigt att förstöra eventuella kvarvarande cancerceller i hela kroppen.

Om hudcancer har vidareutvecklats före behandlingen, kan andra tumörer börjar växa i andra delar av kroppen. Dessa tumörer, även om de kan vara i andra organ eller system, består av samma cancer hudceller. Om en eller flera tumörer förekommer i andra delar av kroppen, kan ytterligare operationer och mer aggressiva behandlingar vara nödvändiga, och poängen kan nås där bota cancern är omöjligt och bara symtomen behandlas.

Tidig upptäckt är så viktig och hudcancer är en så vanlig sjukdom, folk måste lära sig inte bara förebyggande metoder utan också metoder för tidig upptäckt. Precis som kvinnor behöver för att göra regelbundna bröst själv-undersökningar, alla behöver för att göra regelbundna hud själv-undersökningar, kontroller noggrant alla delar av deras hud för eventuella oegentligheter som kan vara ett tecken på hudcancer. Exempel på bilder av symptom hudcancer kan hjälpa människor känna igen huden oegentligheter som kräver läkarundersökning för att ta reda på om de är cancerogena.

Varningsskyltar för melanom inkluderar eventuella förändringar i födelsemärken eller nevi, särskilt dysplastiska nevi, eller födelsemärken som är oregelbundet formade och färgade. Icke-melanom hudcancer kan vara svårare att upptäcka för människor som inte vet vad du ska leta efter, eftersom det kan framstå som små, relativt harmlösa utseende klumpar, eller som sår eller utslag som inte verkar läka ordentligt. Om en person ser en bild av denna typ av hudcancer, kommer de att veta att träffa en läkare istället för att vänta ut det och se om det läker på egen hand.

Så länge de åtföljs av viss bakgrundsinformation, kan hudcancer bilderna vara ett viktigt verktyg för människor som vill upptäcka hudcancer i ett tidigt skede.