10 sätt meditation kan förbättra ditt liv

Många människor ser meditation som något som är “new age” eller “alternativ.” Ingenting kunde vara längre från sanningen. Meditation, som har blivit mer och mer populärt på senare år, är faktiskt en förlorad konstform som har utövats i tusentals år. Så, hur kan den förlorade konsten att meditation förbättra ditt liv?

1.Through meditation, kan du bygga upp förtroende. Det bästa sättet att bygga förtroende med meditation är genom guidad meditation, vilket innebär att du använder en inspelning för att leda dig genom meditation processen. Medan detta händer, är de inspelade meddelandena faktiskt bygga upp ditt självförtroende. Det är helt fantastiskt.

2.Med meditation, kan du öka på allvar din energi och din styrka. Eftersom stress har så många djupgående effekter på oss mentalt och fysiskt, när vi använder meditation för att eliminera eller bättre kontroll stress, vi nästan omedelbart ha mer energi – eftersom våra sinnen inte tyngs med problem, och mer styrka, eftersom stress kan bokstavligen påverka ditt immunförsvar, vilket påverkar allt annat.

3.Meditation har visat sig minska stress, och många tycker att de upplever mindre förekomster av stress när de utövar meditation regelbundet. Det är en beprövad spänning reliever.

4.Meditation hjälper till att hålla dig i en positiv sinnesstämning, genom att faktiskt öka nivåerna av serotonin produceras av hjärnan. Detta kommer att lindra huvudvärk, spänningshuvudvärk, depression och många andra problem, och ge dig en stor känsla av välbefinnande samt.

5.Använd regelbunden meditation, kommer ditt blodtryck förblir normala. Detta beror till stor del på stress att meditation ger, men det finns också en inverkan på hur blodet rör sig genom kroppen, och hur blodkärlen reagerar på ett positivt sätt till meditation. Så, i denna mening, har resultatet av normalt blodtryck både psykiska och fysiska ursprung.

6.Through regelbunden meditation, kommer du att märka att du är bättre på att fokusera, att ditt minne är bättre, och att din hjärna helt enkelt “känns” starkare och bättre kunna hantera de prövningar i vardagen.

7.Meditation hjälper dig att nå ett högre plan, där du har möjlighet att se saker mycket klarare. Oavsett vilka problem du kan ha, när du mediterar, lösningar för dessa problem blir bara tydligare i ditt sinne, och då kan du vidta åtgärder för att rensa bort problemen.

8.Studies har visat att meditation hjälper dig att gå ner i vikt. De som kost och motion, i ett försök att gå ner i vikt tycker att de får bättre resultat snabbare och med bestående resultat, när de kastar regelbunden meditation i mixen. Stress har alltid varit ett hinder för att förlora vikt, vilket förmodligen är varför meditation visserligen hjälpa.

9.Övriga studier har också visat att meditation minskar risken för hjärtsjukdom. Den forskning som utförts vid Georgia Prevention Institute fann att blodkärlfodrar var bättre kunna koppla av i försökspersoner som ingick meditation på en regelbunden basis. Denna uppluckring av blodkärlfodrar kan uppnås med medicinering också, vilket är hur hjärtsjukdom patienter som för närvarande behandlas.

10.People som börjar dagen med femton till trettio minuters meditation tycker att de statistiskt har en bättre, lyckligare dag. De kan hantera allt som kommer upp med lätthet, med ingen stress – eller åtminstone minimal kortsiktiga stress och enkelt flytta från uppgift till uppgift, med totalt fokus.

De många mentala och fysiska fördelarna med meditation bör vara tillräckligt för att övertyga alla om att meditation är en av de delar av en hälsosam, lycklig, fridfullt liv. Tyvärr, det finns många människor som känner att de är för upptagna för att lära sig meditation, än mindre att praktisera den. Den goda nyheten är att meditation är inte alls svårt att lära sig – och om du verkligen ta en titt på de fördelar, bör den verkliga frågan är hur kan du inte råd att göra tid för daglig – eller åtminstone varje vecka – meditation?