vissa livsstilsförändringar kan hjälpa dig att bota diabetes

Du måste lyfta upp dig. Du är orsaken till din undergång. Du är din bästa vän. Du är din värsta fiende … Så går det bra talesätt.

Toppen är alltid ledig! Den kloka råd är efterfrågad överallt. Det bästa är ändå att hända i ditt liv! Livet är inget annat än en serie av ändlösa förändringar. Det ögonblick till ögonblick förändras.

Du måste använda exakt samma regler för behandling och kontroll av diabetes. Vissa livsstilsförändringar hjälper dig bota diabetes. Det råder ingen tvekan om det. Resonemanget är enkelt. Dina felaktiga livsstilar tog dig till portaler av diabetes. Nu om tur, och gå tillbaka. Och nå till den plats där du började. Den här gången, kan din start inte vara fel. Eftersom du har antagit några livsstilsförändringar. Denna omstart tar dig till herrgården av perfekt hälsa!

Har du läst romanen, “Och solen har”? Spelar ingen roll, om du inte har!

När fick du se soluppgången sist? Nu, du bekräftat diabetespatient, getup från sängen innan soluppgången och ta en rask morgonpromenad (inte alltför livlig). Det kommer att hjälpa till uppgift att ämnesomsättningen i kroppen och hjälper dig att hålla blodsockernivån.

På till frukostbordet! Efterfrågan din tallrik av grodda moong. Borta är de dagar av friterade potatischips doused i röd tomatsås, fulla av konserveringsmedel! Istället, ta tomatsallad, smaksatt med mynta och lime juice!

Efter frukost tar vila i fem minuter. Det är dags för dig att kontrollera ditt blodtryck. Om du inte vill göra det varje dag, gör det två gånger i veckan. Under de gamla goda dagarna du brukade ta tre tunga måltider. Grönsaker full av krydda! Nu har du tagit ett klokt beslut att ta mat fem till sex gånger, men i små mängder.

Din mat består av säsongens grönsaker, frukter, preferens för varor som har massor av fiberinnehåll! Du strängt undviker polerat ris, och istället gå till sidan dunkade-ris, kommer att få dig massor av vitamin B.

Aldrig tänka på skräpmat, kakor grädde och choklad. Te och kaffe är inte heller bra för orsaken till att kontrollera diabetes. Istället går för smör mjölk.

Varför oroa dig över de frågor som ni inte bör oroa dig alls? Om du säger att oro kan lösa alla problem, inklusive diabetes, är jag beredd att även avstå från min sömn och hålla på att oroa i 24 timmar på en dag. Du vet, är stress en av orsakerna till diabetes.

Så sluta oroa dig och börja leva! Livet ska levas i sina studier, i dess vedermödor, i sin plikt och i sin skönhet.

Ur praktisk synvinkel, aldrig glömma att ha regelbundna kontroller hos läkaren kammare och bokföra dina blodsockernivåer!