utforska dina behandlingsalternativ för prostatacancer

Den största rädslan inför dagens människan är av prostatacancer. Ofta likställs med en nära viss dödsdom höra nyheten om att en man har prostatacancer kommer att sätta ett mörkt moln över hans framtid.

Liksom klimakteriet hos kvinnor, är prostatacancer något som män fruktar. Det ses ofta som en oundviklig del av åldrandet. Visst, vissa män är mer mottagliga för prostatacancer än andra, och även om en man har prostatacancer finns prostatacancer behandlingsalternativ som finns som avsevärt kommer att förbättra kvaliteten på deras liv, om inte helt utrota prostatacancer.

Dessa är några av de mer allmänt kända prostatacancer alternativ cancerbehandling.

androgenförlustterapi
Traditionellt denna operation terapi har använts som en prostatacancer behandlingsalternativ genom användning ett kirurgiskt ingrepp som kallas snart orkidektomi. Det kirurgiska ingreppet är vilt impopulära hos män, har dock nu ersatts av ett hormon läkemedelsbehandling.

Detta läkemedel kontrollerar produktion och frisättning av testosteron eller förhindrar testosteron från att göras i den metabolit dihydrotestosteron. Dessa är cancer eller stimulerande hormoner, som sådan är det viktigt att tätt styra sin produktion. Eftersom det är en minimalt invasiv behandling, är det en av de mer populära behandlingsalternativ prostatacancer alternativ.

kryoterapi
Ursprungligen kryoterapi var inte mycket populär bland möjliga behandlingsalternativ prostatacancer alternativ. Men nuförtiden är det att se en comeback i popularitet på grund av det att ses som ett effektivt sätt att behandla prostatacancer. Vid användning av kryoterapi flytande argon ges till de drabbade områdena. Denna extremt kalla vätskan förstör cancercellerna utan att skada omgivande vävnad.

Cryotherapy är mycket en minimalinvasiv jämfört med andra prostatacancer behandlingsalternativ, och därmed har relativt få biverkningar. Tyvärr eventuella biverkningar inkluderar prostata hälsoproblem och sexuell dysfunktion.

radikal prostatektomi
Radikal prostatektomi: s har den högsta andelen framgångsrika bland alla prostata alternativ cancerbehandling, på grund av det faktum att det kräver att fullständig borttagning av prostata. Detta är en mycket direkt strategi, men biverkningarna är endast obetydligt allvarliga. Impotens är nästan garanterat, och inkontinens är också en mycket realistiska resultatet. På grund av denna radikal prostatektomi är inte populärt bland möjliga behandlingsalternativ prostatacancer alternativ, och oftast bara ses som en sista utväg.

strålbehandling
Traditionellt strålbehandling eller som var en av de mest populära behandlingen prostatacancer alternativ. Men nuförtiden med tillkomsten av nyare mer avancerad prostatacancer behandlingsalternativ strålbehandling har fallit i popularitet. Strålning behandlingar faller från fame beror på dess höga biverkningar och låg grad av framgång. En olycklig varning med strålbehandling är att om det inte är effektivt första gå runt patienten inte kan gå igenom en annan runda av strålbehandling på grund av de biverkningar som förknippas med hög strålningsdos. Detta lämnar patienten att behöva använda en annan prostata alternativ cancerbehandling.

Välja den bästa åtgärden bland alla de olika behandlingsalternativ prostatacancer alternativ kan vara svårt, och borde definitivt göras med hjälp av en läkare. I själva verket är det tillrådligt att få ett andra utlåtande bara för att få så många olika referenser som möjligt. Det viktigaste att komma ihåg är dock att prostatacancer är inte längre en dödsdom, utan snarare något som kan hanteras och behandlas med en uppsjö av olika prostatacancer alternativ cancerbehandling.