symptom av vuxendiabetes – information som du bör känna till

Diabetes är en sjukdom associerad med kroppens oförmåga att producera den erforderliga mängden insulin eller oförmåga av kroppens celler att använda producerat insulin. I båda fallen glukosnivå byggs upp i vårt blod som leder till diabetes. Hormonet insulin som utsöndras av bukspottkörteln är faktiskt en glukos regulator. Den aktiverar cellerna att bränna ner glukos, absorberar den och omvandla den till energi som kroppen behöver för dagliga handlingar. Om insulin produceras understiger det begärda beloppet, som i fallet med typ 1-diabetes, måste man injicera insulin för att bekämpa sjukdomen. Typ 1-diabetes är också känd som juvenil diabetes. Typ 2-diabetes uppstår när celler växer icke-reaktivt till insulin. Detta är den vanligaste typen av diabetes angriper vuxna. Fattiga kostvanor, inaktiv livsstil, fetma är faktorer som leder till typ 2-diabetes. Graviditetsdiabetes är en annan typ som påverkar gravida kvinnor.

viktigaste symptomen på vuxendiabetes

Ett. Frekvent urinering är ett framträdande symptom av vuxendiabetes. Man känner en fullhet urinblåsan även efter utsöndra urin. Detta händer eftersom kroppen hos en patient av diabetes försöker att spola ut vätskor genom njurarna för att balansera och späda ut de höga nivåer av glukos i patientens urin.

2. Ständig törst är oftast kände av en diabetiker. På grund av ökad urinering, behöver kroppen för att ersätta den förlorade vätskan och resultatet törst ofta. Att inte ta vatten kan leda till uttorkning och ytterligare komplikationer.

Tre. Känsla extremt hungrig ofta är en annan stor symptom. Kroppens celler blir inert mot insulin och cellerna inte får glukos att omvandla celler. De utsvultna celler gör känner en ihållande hunger.

4. Överdriven vätskeförlust, återförda metabolismen av kroppens fett och proteiner leda till förlust av vikt drastiskt. Således viktminskning är ett annat symptom.

Fem. Muskler celler berövas tillräckligt med bränsle för att omvandla den till energi i en diabetiker. Ofta kroppsfett konsumeras på grund av en omvänd kalori effekt, vilket leder till mycket trötthet. Trötthet är vanligt symptom på diabetes.

6. Kräkningar och illamående är ett symptom som uppstår när keton syra ansamlas i blodet på grund av den omvända kalori effekt.

7. Irritabilitet är vanligt i en diabetiker. Otillräcklig glukos leverans till hjärnan kan göra att patienten lider av kraftig humörsvängningar eller känner cranky.

8. En diabetiker lider också av dimsyn. Överdriven glukos kan komma in till ögonen ändra formen och skapa problem i fokus.

9. Dålig sårläkning är också ett symptom. Överskott av glukos i blod minskar produktionen av vita blodkroppar och därigenom försvagar immunförsvaret. Detta leder till mycket långsam läkning av sår.

10. En diabetiker är mer benägna att eventuella infektioner på grund av undertryckande av immunsystemet.

11. En diabetiker kan känna en kliande känsla på huden runt könsorganen.

12. En känsla av domningar eller en stickande känsla på ben, fötter och fingrar är ett annat symptom en diabetiker kan drabbas av.

För att kontrollera diabetes, måste man ta regelbundna växtbaserade kosttillskott såsom Diabkil kapslar. Växtbaserade tillskott är användbara för att kontrollera diabetes utan några biverkningar.