sömnstörningar kan leda till psykiska störningar

Fenomenet med sömn har fascinerat forskare för en mycket lång tid nu. Många av dess aspekter har studerats i detalj och en hel del resultat har framkommit. Även om det fortfarande en mystisk aktivitet för oss människor har det ändå visat sig att sömnen har många positiva samband med det.

Till exempel, fyller en god natts sömn organ används upp energin, det hjälper till att utöka minnet, och hjälper till att förbättra inlärningsförmågan av människor. Oavsett hur inte alla har möjlighet att njuta av en god natts sömn. Det finns många sjukdomar som är associerade med sömn. Några av de vanligaste är sömnapné, sömnlöshet, narkolepsi, och restless leg syndrome. Bland alla sådana sömnstörningar sömnapné är den mest farliga störningen. I sömnapné patienten har svårt att andas under sömn. Problemet med sömnapné är förknippad med högljudda snarkningar men inte alla de människor som snarkar lider av denna sjukdom. Vad händer under sömnapné är att personens försök att andas in luften skapar ett sug som leder till kollaps av vinden röret. Luftflödet därigenom blockerad för några 10 sekunder till en minut och därmed personen hamnar kämpar för att andas ordentligt. Detta leder till en nedgång i blodet syre nivå. När det händer hjärnan väcker personen tillräckligt för att öppna luftstrupen. Den personen kanske fnyser eller ibland flämta och sedan återuppta snarkning. Denna cykel kan upprepas för att säga hundra gånger på en enda natt. Den frekventa störningar under natten av en sömnapné patienten kan leda till vissa personlighetsstörningar som, depression eller irritabilitet eller någon annan psykisk störning. Några av de viktigaste symptomen sömnapné morgonen huvudvärk, minskad mental funktion, och minskat intresse för sex, ibland oregelbundna hjärtslag och en ökad risk för hjärtinfarkt.

Människor som lider av sömnapné bör omedelbart få sig behandlas. Det finns flera sömnapné behandlingar som patienten kan genomgå. En av de vanligaste är CPAP behandling. Det finns också många sömn labb tillgängliga där patienten kan få sig behandlas. Dessa sömn labb erbjuder olika faciliteter för patienten som patienten kan använda.