pre-diabetes, är du i riskzonen

När dina blodsockernivåer är högre än normalt men inte tillräckligt hög för att betraktas diabetes, har du ett tillstånd som kallas nedsatt glukostolerans, eller pre-diabetes. Pre-diabetes brukar åtföljas av insulinresistens, och de flesta människor som diagnostiseras med det gå på att utveckla typ 2-diabetes inom en 10 års period.

är du i riskzonen?

Om du är över 45 år, är överviktig, har en historia av diabetes eller graviditetsdiabetes, har högt blodtryck eller är från en minoritetsgrupp med en högre risk för diabetes (latinamerikanska, afroamerikanska, American Indian, Asian American / Stillahavsområdet Islanders), är du på en högre risk för att ha pre-diabetes och att utveckla diabetes.

detektera pre-diabetes

Två test används främst för att upptäcka förekomst av pre-diabetes:

I ett fasteblodsocker test är fasteglukos nivåer mellan 100 och 125 mg / dl anses pre-diabetes, högre nivåer kommer att ange förekomst av diabetes.

I en oral glukosbelastning, blodsockernivåer mellan 140 och 199 mg / dl anses pre-diabetes, högre nivåer kommer att ange förekomst av diabetes.

Pre-diabetes symtom är gradvis och ofta går obemärkt. Många människor har pre-diabetes och diabetes utan att ens veta om det. Om någon av de risker faktor som beskrivs ovan gäller dig, tala med din läkare om att få testas. Andra symptom som du kanske märker är ökad aptit, ökad törst, ökad urinering, viktminskning, trötthet, magsmärtor, illamående och kräkningar.

pre-diabetes behandling – de goda nyheterna!

Upptäcka pre-diabetes tidigt och efter det behövde behandling faktiskt kan vända skick och eventuellt sätta blodsockret tillbaka till det normala. Livsstilsförändringar är ett effektivt sätt att behandla pre-diabetes och senarelägga eller förhindra utvecklingen av typ 2-diabetes. De hälso val som du gör på en daglig basis kan göra en enorm skillnad på din diagnos av typ 2-diabetes. Om du gör de nödvändiga livsstilsförändringar och följ din läkares råd, kommer du minska dramatiskt dina risker.

De nödvändiga livsstilsförändringar inkluderar:

• En frisk, låg Carb diet

• Vistas fysiskt aktiva.

• Banta

Tala med din läkare och komma med en plan som passar dig och din livsstil bäst för att hålla pre-diabetes under kontroll.

slutsats

Typ 2-diabetes är ett farligt tillstånd som är många gånger föregås av pre-diabetes. Kom ihåg att du har makten att göra något åt ??det! Om du agerar tidigt och följ de nödvändiga livsstilsförändringar, utbilda dig själv och arbeta med din hälsa vårdteam, kan du sakta definitivt ner eller till och med förhindra uppkomsten av typ 2-diabetes och de komplikationer som är förknippade med det.

För mer information om diabetes besök http://www.yourlifewithdiabetes.com