mer sex för att förebygga prostatacancer

Många människor fortfarande frågar om sex verkligen kan förebygga prostatacancer eller inte. Om du har också undrat samma sak, då du läser rätt artikel, efter att ha läst den här artikeln kommer du att inse att inte bara svaret på denna fråga, men också svaret på massor av prostatacancer frågor.

Du ser, det viktigaste först, är prostatacancer en mycket känslig fråga för många människor på grund av “kön” anslutning fäst vid den. Några av de människor som inte gillar att prata om prostatacancer är fruarna av offren, det är mest för att de alltid fruktar att prostatacancer kan betyda slutet på deras sexuella liv. Men det är inte alltid fallet. Massor av människor med prostatacancer har visat sig ha ett mycket aktivt sexliv. Dessutom, det är inte vad artikeln handlar om. Denna artikel handlar om hur kön kan (eller inte kan) förebygga prostatacancer.

När man talar om eller om sex kan hjälpa till att förhindra denna typ av cancer eller inte, mer fakta i överflöd för att stödja dem som säger att sex kan mycket väl förhindra prostatacancer. Du ser, det är egentligen mycket enkelt – faktum är att rengöring av prostata kan hjälpa till att förebygga cancer och ett av sätten att prostatan får rengöras är via motion och – vänta på det – kön. Det är verkligen ett faktum då, kan att sex verkligen hjälpa när det gäller rengöring av prostata. Om detta är sant, då är det säkert att säga också att ha en god dos av sex varje så ofta också kan bidra till att förebygga prostatacancer.

Men ett varningens ord – ska du inte vara slarvig i att ha sexuella aktiviteter med alla bara för att det kan hjälpa till att förebygga tillståndet. Sex är tänkt att avnjutas med rätt partner och bör endast ske vid rätt tidpunkt och plats. Jag uppmuntrar inte någon att engagera sig i slumpmässiga och oskyddat sex bara för att jag har sagt det kan hjälpa till att förebygga prostatacancer. Det är värt att upprepa – rätt person att ha sex med är med din fru eller make.

Slutligen, när nästa du har sex, ska du komma ihåg att du hjälper till att hålla din prostata ren – och därmed hålla prostatacancer i schack. Men är det tillräckligt? Naturligtvis inte. Det är fortfarande starkt rekommenderat att du ska spendera den tid som är nödvändig för att bedriva ständiga tester för att vara säker på att prostatacancer inte överraskande våren på dig, ju tidigare du upptäcker det, desto bättre är dina chanser att överleva. Naturligtvis – tidig upptäckt av sjukdomen är den viktigaste faktorn för att överleva det.