kranskärlssjukdom (CAD) – symtom och lösningar

Kranskärlssjukdom symtom orsakas av en minskning av blod och syre flöde till hjärtat som orsakas av plackavsättningar inuti kranskärlen. De plackavsättningar består av primär kolesterol, tillsammans med fibrös vävnad, döda celler, och kalcium som berövar hjärtmuskeln med blod och syre producerar den vanligaste av de koronara symtom artärsjukdom, angina.

Angina kan beskrivas som bröstsmärtor som tenderar att komma och gå med variationer i aktivitetsnivå. Det kan kännas som tryck eller klämma smärta i bröstet. Smärtan är ofta diffusa och kan vara brett spänner inklusive smärta i axlar, rygg, käke (ofta hos kvinnor), och hals. Ångest eller känslomässig stress kan också utlösa en angina attack.

Kanske den näst vanligaste av de kranskärl symtomen är andnöd. Detta symptom uppstår oftast när kranskärlssjukdom har orsakat hjärtsvikt. Hjärtsvikt är faktiskt inte totalt misslyckande av hjärtat, snarare musklerna hjärtat oförmåga att förse kroppen med tillräckligt med blod och syre för att bibehålla optimal kroppsfunktion. När hjärtsvikt är inblandad ödem är nästan säker på att följa. Ödem är en ansamling av vätska runt anklarna och i lungorna på grund av brist på syre och blodflödet till viktiga filtrerande organ (njurar, lever).

Slutligen, vissa människor har inga symptom alls, med kallas tyst CAD. Detta kan vara ganska allvarligt med symtom endast förekommer efter en hjärtinfarkt eller en hjärtarytmi har inträffat.

Mycket av hur kranskärlssjukdom symptom behandlas har att göra med svårighetsgraden och omfattningen av den koronara blockeringen. Om svår, kan operation krävas för att bredda eller kringgå tilltäppta artärer. En stent kan också implanteras för att hålla artären öppen och blod och syre flödar fritt.

I mindre allvarliga fall livsstilsförändringar ofta gånger är tillräckligt för att vända skick.
Dessa skulle omfatta:

* Efter ett hjärta hälsosam kost plan låg halt av mättat fett, transfetter och kolesterol. Detta skulle inkludera massor av frukt och grönsaker, tillsammans med lösliga fiber livsmedel (havre måltid, havrekli, fullkorn), två portioner av kallt vatten fet fisk varje vecka, och hålla portioner kött både magra och under fyra gram per måltid.

* En läkare godkänd övning plan att hålla hjärtat starkt, minskar LDL (dåliga) kolesterolet och höja HDL (goda) kolesterolet.

* Att sluta röka om du röker, och undvika exponering för passiv rökning.

* Implementera ett program viktkontroll. Detta är särskilt viktigt om kroppsfett är koncentrerad runt midjan.

* Implementera metoder självhjälp för att minska stress såsom yoga, aromaterapi, musikterapi, och diafragma andning.

* Implementera en
naturligt kolesterol minskning tillägg eller receptbelagda kolesterol medicin om det behövs.