konstruera en grundläggande förståelse för högt blodtryck.

Frasen högt blodtryck frammanar en mängd olika saker för alla människor. Gemensamma definitioner hänvisa till villkoret utan att referera till orsaken.

På grund av den tysta och smygande så det fungerar i bakgrunden dvs inga symtom det kallas den tysta mördaren. Högt blodtryck om den inte behandlas och ignoreras kan leda till livsfarliga komplikationer i en mängd olika sjukdomar. I Förenta staterna enbart deras uppskattning att 50 miljoner människor som lider av högt blodtryck.

Det verkar i vissa fall, men det finns en större andel av dem som lider av högt blodtryck bland det svarta samhället i motsats till de i vitt eller Hispanic samfundet i USA. För svarta verkar det också de negativa konsekvenserna av högt blodtryck var värre.

Högt blodtryck förekommer oftare hos äldre-in cirka tre fjärdedelar av kvinnorna och nästan två tredjedelar av män i åldern 75 eller äldre, jämfört med bara omkring en fjärdedel av personer mellan 20 och 74. Om du är överviktig sedan dina chanser att drabbas av högt blodtryck ökar också.

I USA har endast uppskattningsvis två av tre personer med högt blodtryck har diagnostiserats. Den behandling siffror för högt blodtryck och därmed förbundna villkor är ännu lägre med endast 75% av de diagnostiserade sjuka faktiskt får medicinsk behandling.

När blodtrycket är markerad, är två värden registreras. Ju högre värdet motsvarar det högsta trycket i artärerna, som nås när hjärtat kontrakt (under systole). Ju lägre värde återspeglar det lägsta trycket i artärerna, vilket uppnås strax innan hjärtat börjar att dra ihop igen (under diastole).

Blodtryck siffror skrivs som två nummer, det första över den andra (120 över 80) och beräknas i millimeter kvicksilver, som är den traditionella formen av mätning. I början var det känt att högt blodtryck började när det diastoliska trycket väggarna på ett minimum genomsnitt över 140 mm Hg alla diastoliskt siffra var högre än 90 mm Hg.

Emellertid har det nu erkänt att även dessa siffror kan vara godtycklig eftersom även den minsta ökningen av blodtryck är en risk. Den förändring i inställning till dessa gränser har skett genom ökad forskning om hypertoni belyser ytterligare oförutsedda komplikationer.

Forskning har visat att det inte är ovanligt att upphöjda siffror i både systoliskt och diastoliskt tryck för dem som lider av högt blodtryck pressure.The undantag är äldre människor som ofta har högt systoliskt tryck (140 mm Hg eller mer) med normalt eller lågt diastoliskt tryck (mindre än 90 mm Hg).

Den termen för detta tillstånd är “isolerad systolisk hypertoni”. Vid den övre änden av skalan där blodtrycket är över 180/110 och förblir så med en brist på associerade symtom då detta villkor anses vara känd som “en hypertensiv brådskande.”

Om blodtrycket är särskilt allvarlig och som överstiger 210/120 mm Hg då villkor anses vara bekant som malign hypertoni. Denna ytterligare villkor har endast påträffats i ungefär 1 av varje 200 fall av högt blodtryck.

Men det är flera gånger vanligare bland svarta än bland vita, bland män än bland kvinnor och bland personer i lägre socioekonomiska grupper än bland dem i högre socioekonomiska grupper. Malign hypertoni skillnad hypertensiva brådskande producerar en mängd olika symptom. Malign hypertoni om den lämnas obehandlad kan leda till ödesdigra konsekvenser inom sex månader.