kan fiber hjälpa diabetiker

Fiber är en viktig del av vår kost. Tyvärr har många av oss ignorerar detta antingen avsiktligt eller oavsiktligt. Vissa människor kommer att finna fiber svårt att tugga eller snarare inte läckra alls. Så de håller helt enkelt fiber borta från sina måltider. Andra kan äta mindre fibrer enbart på grund av deras matvanor. Dessa människor är oftast inte medvetna om de fördelar som fiber kan ge deras kroppar.

Det finns två kategorier av fiber. Olösliga fibrer fungerar som en kvast i tarmen medan lösliga fibrer är mer svampliknande i sitt agerande. När båda paras ihop, motstår de matsmältningen genom kroppen och bidrar inte till kalorier.

Fiber kan inte bara hjälpa våra tarmar utan även förebygga andra sjukdomar. Till exempel visade en ny studie som pre-menopausala kvinnor som äter en fiberrik kost (30 g per dag) är starkt skyddade mot bröstcancer.

Som vi alla vet, kan diabetiker utveckla andra medicinska komplikationer eller ens hjärtsjukdomar om hans eller hennes tillstånd inte hanteras på rätt sätt. Denna grupp av människor behöver oftast medicinering och i allvarliga fall, kan injektion av insulin förskrivas av läkare.

Bra nya är: för diabetiker, kommer att ta tillräckligt med fibrer hjälper dem att balansera blodsockret. En studie utförd på en grupp av diabetiker från University of California, visade Los Angeles som 3 veckor av livsstilsförändringar inklusive fiber-täta livsmedel faktiskt kan vända diabetes och rena artärerna samt.

Som framgår av några bevis, kan diabetiker gynnas konsumera mer fiber än generellt rekommenderas. Patienter som tar 50 gram fibrer per dag kan uppnå en 10 procent sänkning av blodsockernivån. Dock kan ett stort intag av fibrer orsaka tarmobstruktion för vissa individer. Som sådan bör högre nivåer av fiber införas gradvis för dessa människor.

För att förhindra glukos spikar efter att ha ätit, är det bäst att äta lösliga fibrer som finns i bönor, linser och havre.

Man tror att en frukost och lunch som innehåller måttliga mängder av lösliga fibrer, såsom låg-socker frukter som äpplen och havre, kan vara värdefulla särskilt för ett barn som visar beteende och inlärningssvårigheter från blodsockersvängningar. Vuxna står inför energifall under dagen skulle dra nytta av detta, också.

Tänk på att hålla socker nivåer stabil också kan hjälpa kroppen lagrar mindre fett. Därför är fiber är en faktor som inte kan uteslutas för människor som försöker kontrollera sin vikt.