fruktar att du har typ 2-diabetes symptom sluta gissa …

Personer som lider av typ 2-diabetes löper större risk att smittas av sjukdomar som hjärt stroke, njurskador och villkor relaterade till ögat. För dessa människor, de typ 2-diabetes symptom är mest sannolikt att utvecklas långsamt, vilket kan ta några veckor till några månader. Typ 2-diabetes användes också för att kallas icke-insulinberoende diabetes.

Personer med typ 2-diabetes utvecklas ofta sjukdomen efter 45 års ålder, men är inte medvetna om att de har diabetes förrän svår diabetes symtom uppträder, eller tills de behandlas för en av dess allvarliga diabeteskomplikationer.

Typ 2-diabetes symptom inkluderar följande:

– Vikande synförmåga

– Urinera mycket

– Känsla utslitna

– Att ha en obotlig halsont

– Smärtor eller brinnande i fötterna

Ovanstående typ 2-diabetes symptom kan likna andra sjukdomar eller medicinska problem. Dock kan vissa personer med typ 2 diabetes har inte några dessa diabetes symtom om deras blodsockernivåer är inte alltför hög.

Hos personer med typ 2-diabetes, kommer diabetes symptom och tecken inte vara så uppenbart. På grund av arten av dessa tidig typ 2 diabetes symptom är något oklar, många diabetiker är omedvetna om sjukdomen eller dess progression i sina kroppar.

Typ 2-diabetes är en av de mest dödliga sjukdomarna i världen idag. Typ 2-diabetes patienter är också mer benägna att utveckla hjärt-kärlsjukdom än andra normala människor.

Många personer med pre-diabetes utvecklar typ 2-diabetes inom 10 år, enligt en forskning som utförts av National Institute of Diabetes and Digestive och njursjukdomar. Om typ 2-diabetes är korrekt behandlade från de tidiga stadierna av sjukdomen, är risken för eventuella komplikationer på lång sikt minskas kraftigt.

Även om typ 2-diabetes kan ärvas till ens avkomma, de flesta av den tid det tar mer än så att ta med på sjukdomen. Till exempel är en person som är överviktiga mer benägna att fånga på sjukdomen än någon som inte är överviktiga.

När du letar efter behandling för din typ 2-diabetes, faktorer såsom din sjukdomshistoria, din ålder, samt ditt nuvarande hälsotillstånd avgör vilka typer av mediciner kommer din läkare att förskriva.

Personer med typ 2-diabetes måste kontrollera sina blodsockernivåer. Detta är ingen lätt uppgift. Genom att regelbundet delta i fysiska aktiviteter, äta rätt goda kostvanor, samt att minska sin kroppsvikt, kan typ 2-diabetes kan kontrolleras och undertryckas.