förstå och känna igen leukemi symptom

Leukemi är en typ av cancer i blod och märg. Sjukdomen kännetecknas genom överproducerar omogna blodkroppar (stamceller) som inte har möjlighet att fullt utveckla och genomföra verksamheten i normala blodceller.

Varje typ av mogna blodceller har specifika egenskaper och roller inuti kroppen. Vita blodkroppar eller leukocyter har en viktig roll i immunsystemet, vilket bidrar till övervinna infektioner. Vita blodkroppar hjälper också i healing flesh sår och nedskärningar. Röda blodkroppar eller erytrocyter innehåller hemoglobin, som har en stor betydelse i att transportera syre till cellerna i organismen. Röda blodkroppar är avgörande för processen med cellandning, transporterar syre till celler och avlägsna koldioxid från dem. Trombocyter har en viktig roll för att reparera skadorna på nivån av blodkärl, ackumulera att täta eventuella nedskärningar eller ogräset.

Leukemi leder till ansamling och utträngning av sjuka stamceller på samma nivå som i benmärgen, vilket minskar den normala produktionen av friska blodkroppar. Avsaknaden av normala blodceller leder till uppkomsten av leukemi symptom. Det är viktigt att förstå att trots att leukemi orsakar en överproduktion av vita blodkroppar, dessa celler är omogna och kan inte ersätta normala blodceller. På grund av detta, är kroppen utsätts för många former av infektion.

De vanligaste leukemi symptom är: anemi (otillräckligt antal röda blodkroppar i blodet), risken för blödning (otillräckligt antal blodplättar i blodet), näsblödning, blödning i munhålan, anlag för blåmärken, hög exponering för infektioner grund av brist på vita blodkroppar, felaktig läkning.

Andra leukemi symptom kan vara trötthet, brist på koncentration, dålig psykisk prestanda, feber, aptitlöshet och viktminskning.

När det gäller kronisk leukemi, vilket underlättar ackumulering av sjuka blodceller i olika ställen i kroppen, kan de leukemi symptom vara migrän, sömnlöshet, nedsatt syn och hörsel, förlust av balans, svimmar och kramper. Några av dessa leukemi symtom kräver omedelbar medicinsk behandling, eftersom de kan leda till ytterligare komplikationer.

Ibland människor med leukemi kan ha förstorad lever och mjälte, orsakar svullen buk eller förstorade lymfkörtlar. Kroppen körtlar i organismen kan också påverkas av leukemi.

Leukemi symptom har en icke-specifik karaktär. Detta innebär att de kan vara missvisande att inrätta ett lämpligt diagnostisera, eftersom de också kan uppträda i fall av andra sjukdomar. Vårdpersonal är de enda personer som kan skilja leukemi från andra sjukdomar med liknade symtom. Korrekt diagnos är mycket viktigt för att snabbt påbörja administrering av specifik behandling. Blodanalys och noggranna undersökningar kroppen kan avslöja förekomsten av leukemi. Leukemi anses ha en hög dödlighet och även om sjukdomen kan övervinnas genom behandling och terapi, kan den leda till döden om dess förekomst inte märks i tid. Därför är snabba ingripanden krävs för leukemi, oavsett typ.