diabeteskoma symptom, orsaker och behandling

Diabeteskoma är ett akut medicinskt tillstånd. Den person som lider av diabetes mellitus är djupt medvetslös. Det betyder att personen är i omedvetet tillstånd. Det beskriver en av de akuta komplikationer av diabetes.

Ett. Svår diabetisk problem

2. Diabetesketoacidos tillräckligt avancerad för att leda till medvetslöshet av en kombination av uttorkning, allvarlig hyperglykemi, chock och utmattning.

Tre. Hyperosmolar nonketotic koma om uttorkning och hyperglykemi orsakar medvetslöshet.

Baserat på medicinska sammanhang avser termen diabeteskoma till diagnostiska dilemma ställs när en läkare står inför med en medvetslös patient. Konstaterar kan lägga om medvetslöshet förutom patienten har diabetes. Därför leder ett tillstånd av medvetslöshet en person till ett riskfyllt tillstånd för hjärnskada eller död, det händer på grund av allvarliga ständiga svängningar i blodsockernivån. Denna omedvetet tillstånd kallas diabeteskoma. Det finns många orsaker bakom diabeteskoma. Det har symptom och behandlingar också.

De tidiga symptomen kan leda till diabeteskoma om dessa inte behandlas. Dessa kan vara –

Ett. ökad törst
2. ökad urinering
Tre. svaghet
4. dåsighet
Fem. huvudvärk
6. rastlöshet
7. Oförmåga att tala
8. förlamning

Symtomen på hypoglykemi är svettningar, hunger ångest, onormalt beteende, dubbel eller dimsyn, darrningar, hjärtklappning, medvetslöshet eller krampanfall. När blodsockret når 600mg/dl (milligram per deciliter) eller mer, händer diabeteskoma typiskt.

Orsakerna till diabeteskoma kan vara extremt låga blodsockernivåer (hypoglykemi), eller extremt höga blodsockernivåer (hyperglykemi). Hypoglykemi är villkoret som uppstår på grund av otillräcklig tillgång på glukos, ett bränsle till hjärnan. Det är allt från illamående till beslag. Både typ 1 och typ 2-diabetes är hypoglykemi benägna. Diabetisk ketoacidos (DKA) finns i typ 1-diabetespatienter. Det är en livshotande komplikation. Det är ett tillstånd av absolut av insulin brist, vilket leder till alarmerande höga blodsockernivåer, mättar organisk syra och ketoner i blodet. Muskler, fett och lever celler blir ineffektivt att använda socker som bränsle. Nonketotic Hyperosmolar Syndrome avser den höga koncentrationen av socker eller glukos i blodet, och det är främst i vuxna som lider av typ 2-diabetes. Orsakerna bakom detta syndrom är hyperglykemi och uttorkning. I detta tillstånd, når blodsockernivå vid 600 mg / dl eller 33 mmol / l, som en följd, blir blodet tjock och sirapsliknande.

Behandlingen av diabeteskoma beror på blodsockernivån. När det är för lågt, är hormonet glukagon injektion tillhandahålls, och det kan bidra till att höja blodsockret. Likaså när blodsockernivån är för hög, är intravenösa vätskor tillämpas och den återställer vatten i vävnaderna. Ersatt tillräckligt med vätska, kan insulin administreras för att absorbera socker. För att fungera cellerna korrekt, kan kalium, natrium eller klor förskrivas. Eftersom glukosnivån når vid normal blodsockernivå, återfår patienten medvetandet. Dessutom kan korrekt diabeteskost, diabetes motion och tillräcklig pre-hetsåtgärder undvika inför diabeteskoma. Regelbunden växtbaserade läkemedel kommer också hjälpa till att förebygga diabeteskoma.