diabetes och insulin

diabetes och insulin

Diabetes är ett tillstånd där kroppen antingen inte tillverkar tillräckligt med insulin eller inte korrekt använda insulin. Insulin är ett hormon som produceras i bukspottkörteln som är nödvändig för transport av socker från blodet in i cellerna för att användas som energi. Typ 2-diabetes resultat när våra kroppar blir okänsliga för insulin och orsaka vårt blodsocker går ur balans. Av denna anledning vill vi göra allt vi kan för att förbli insulin känslig. När vi är insulin känslig, våra kroppar gör ett mycket bättre jobb för att flytta glukos från blodet och in i cellerna.

Olika örter, livsmedel, vitaminer och mineraler har visat sig främja insulinkänslighet och bidra till att upprätthålla korrekta blodsockernivåer. Vanadylsulfat ökar kroppens insulinkänslighet. Gymnema sylvestre är en välkänd ört hjälp i blodsockerkontroll genom att styra socker cravings och närande bukspottkörteln.

Motion ökar också insulinkänsligheten. Personer involverade i friidrott är kända för att kräva mindre insulin. Förutom att förbättra insulinkänsligheten, motion hjälper oss att kontrollera vår vikt och minska kroppsfettet. Viktkontroll är en mycket viktig aspekt för att bibehålla insulinkänsligheten.

En annan viktig faktor för att upprätthålla korrekta blodsockernivåer och insulinkänslighet är en hälsosam diet. Komplexa kolhydrater finns i de flesta grönsaker, äpplen, spannmål och nötter är långsamt smälta. Bromsa processen för matsmältning främjar hälsosamma blodsockernivåer och undviker toppar och dalar i samband med intag av raffinerat socker. Vi bör också undvika mättade fetter. De hälsosamma fetter som finns i fisk, olivolja, och linfrö hjälpa oss att behålla insulinkänslighet.

Typ 2 diabetes är den vanligaste formen av diabetes och resultat från insulin motstånd. Ovanstående metoder har visat sig vara till stor hjälp för att bibehålla insulinkänsligheten, främja lägre blodsockervärden, och undvika komplikationer i samband med diabetes.

För ytterligare information om diabetes behandling besök http://www.diabetessites.com/diabetes-treatment.html