diabetes kan du fortfarande gå vandring och camping

Tonåringar och barn med typ 1-diabetes kan fortsätta att engagera sig i aktiviteter såsom camping och vandring. Vissa förplanering kan vara nödvändigt, men det är lätt att hantera din diabetes och ändå delta i ett läger, eller gå på en vandring. Naturligtvis är det ännu enklare om du går till ett läger för diabetiker eftersom de kommer att veta hur man ska ta hand om dig i en nödsituation. Däremot behöver du inte räkna ut kyrkans läger eller en scoutläger. Du och dina föräldrar kommer att behöva rådfråga med lägerledare och andra vuxna som kommer att vara närvarande. De kommer att behöva övervaka dina framsteg och hjälper dig att behålla rätt blodsockernivåer.

För barn rekommenderas att de avstår från att gå ensam till en icke-diabetes lägret, om de är yngre än åtta. En förälder eller annan ansvarig vuxen kan ofta gå längs för att hjälpa som en kurator, eller hjälpa till i köket. Ditt barn skulle då ha dig nära att ta hand om dem i händelse av en medicinsk nödsituation. Om ditt barn eller tonåring kommer till ett läger eller på vandring utflykt ensam, finns det några tips som hjälper dem att få en bra tid och du oroa dig mindre. När du går till en nej-diabetes lägret, se till att lägret kommer att tillåta ditt barn kallar sin läkare om de känner att det är nödvändigt. Om lägret inte kommer att gå med på det, hitta ett annat läger. Diskutera ditt barns tillstånd med lägrets ledare, vårdgivare och någon medicinsk personal innan ditt barn eller tonåring går till lägret. Prata med dem om behovet av sunda matvanor och tillräcklig aktivitet så insulindoser noggrant kan ordineras.

Camping och vandring är både roligt, och de är båda aktiviteter som du kan delta om du är diabetiker. Ha alltid med extra vatten, och tabletter rening med dig när du är vandring. Du har en benägenhet att bli uttorkad på grund av din diabetes. Det är viktigt att du alltid förvarar vatten med dig. Du kommer att behöva bära förnödenheter med dig så var beredd att ta hand om dina begagnade varor. Se till att dubbel-bag alla lansetter, klippta nålar och andra medicinska papperskorgen. Även vandring, bär dina diabetes leveranser i mitten av ditt pack och bredvid din rygg för att undvika sol eller värmeskador. Det är bäst att packa en annan uppsättning av förnödenheter för att hålla på en annan plats, eller med någon annan om chansen att du av misstag skulle tappa din ryggsäck. Om du använder en insulinpump, beredas i nödfall genom att packa extra batterier och förnödenheter sköt om pumpen ska fungera. Håll alla dina mätare bundna inuti sovsäcken i kallt väder, eftersom de kommer att ge felaktiga värden om de är kalla. Se alltid till att en vuxen kommer att kolla på dig under natten. Om du har haft en dag full av ansträngande aktivitet, kan dina insulinnivåer vara oregelbunden och en vuxen måste utbildas om några tecken på insulin chock.

Vandring, camping och backpacking är alla underbara friluftsliv och motion. Du behöver inte avstå från dem om du har diabetes. Med lite mer eftertanke och planering, vilket gör att folk är medvetna om din sjukdom, och hålla allt du behöver nära till hands, bör du kunna delta som någon annan skulle. Ta extra försiktighetsåtgärd att bära extra vatten och hälsosamma mellanmål. Du kommer att kunna njuta av din tid utomhus och du kommer att finna dig utvilad med en positiv attityd.