diabetes diet som inte bryts budgeten

Med rätt recept, även om du har diabetes, betyder det inte att du inte kan njuta av god mat, det betyder bara att det finns några gränser. Att vara i kontroll över din kost är absolut nödvändigt för att minska effekterna av diabetes och kan också hjälpa till att sänka risken för dig upphandlande det. Sortering ut en diabetes diet plan är en av de viktigaste sakerna du behöver göra om du lider av diabetes.

Vikt är generellt ett problem när du är diabetiker och målet är att få den tyngd och behålla den. En annan viktig sak att komma ihåg är att äta ett sunt från alla fyra livsmedelsgrupper och hålla dig diabeteskost.

Hjärtsjukdom och stroke är två komplikationer som ofta förknippas med diabetes, men risken för dessa kan minskas om den sjuke klibbar till en sund diabeteskost. En diabetiker kost är i huvudsak en hälsosam, fettsnål, balanserad kost plan som hjälper patienten att må bättre och mer energisk, och uppnå en viss kontroll över de symptom som trötthet, törst, dimsyn.

Det finns en diabetiker matpyramiden som visar hur man äter hälsosamt genom att konsumera grönsaker, fettfri mejeriprodukter, fullkornsprodukter, frukt, fettsnål kött, bönor, fisk och fågel. Om du är också föremål för en låg-carb diet då din kost kan bestå av vissa grönsaker som bönor, morötter och avokado Utöver kött, fisk fågel, ägg och ost. Mättat fett och kolesterol är ett problem om du är diabetiker så skulle du behöva skära ner på livsmedel som denna och äter skinn fjäderfä samt färsk frukt och grönsaker.

En diabetiker kost består av vissa livsmedelsgrupper men det är också viktigt att du väger den mat så du intaget rätt mängd kalorier. Kontrollera även livsmedelsmärkning när du handlar eftersom de innehåller användbar information och dagliga mängder intag som baseras på en 2000 kcal diet.

Frukost till exempel bygger en 2.000 kost kalorier diabetiker skulle bestå av två skivor bröd, alternativt riskakor eller ens en halv kopp pasta, socker fri yoghurt eller kopp skummjölk, ditt val av ägg och en portion frukt. För dessa diabetiker på en 1800 kalori planera din frukost kan innehålla följande, ett par skivor av bröd med en kopp skummad mjölk, en matsked ost och en portion av färsk frukt som äpple, banan apelsin.

Med din kost du skulle kunna ha ett mellanmål på eftermiddagen som skulle kunna vara lite frukt och ett par kex sköljs med en halv kopp te eller kaffe, men bara med konstgjorda sötningsmedel. Ett alternativ till detta skulle vara en kopp mjölk eller yoghurt i stället för te. Diabetic diet kan vara lika intressant som en normal kost, men det gäller bara att veta vad man får äta och variera dina menyer för att hålla dem intressanta.