asbest i hemmet

Många byggnadsverk skörden, över tillvaron, har slutna asbest. Många av dessa skörden är fortfarande stadium i bostäder som byggdes före till mitten av 1980-talet. Så vilken rätt ska du veta om asbest?

Villaägare panik ordet “asbest.” De mest vanliga stolar att hitta asbest är möjligen gamla asbest-stärka sidospår, gammal asbest matta eller asbest som bars som isolering på värmerör och värmesystem. Den universella riktlinje är att, så länge asbest begränsas – så att fibrerna inte kan läcka och bli flyga, är det inte mycket av en hake. Självklart om, ner boulevard, är en förändring för alla asbest fakta måste betraktas som riskfyllt karg.

Det finns två mycket vanliga hushåll skörd som kanske – eller kanske inte – innehålla asbest. Det är svårt att uppskatta. De skörden är vermikulit isolering och popcorn texturerat tak. Medan vermikulit är en granit som är annorlunda än asbest, är kruxet att vermikulit grävts före 1991 kom från en gräva nära Libby, Montana. Den gräver hade en ren insättning av asbest, som förorenat del av vermikulit med asbestfibrer. Även om det inte är för effektiv att all denna isolering kommer att ha asbestfibrer, anses det troligt att det kommer. främst föreslår Naturvårdsverket att, om du har äldre vermikulit, tillåter det ensam och inte berör det. färsk vermikulit, medan 1991 kommer från tre andra anläggningar och anses ha en låg löfte för asbest kontaminering. Popcorn texturerat tak, installerade upp i mitten av 1980-talet, kan ha asbest fibrer scenen.

Vad vi har utforskat hittills är den viktigaste informationen du behöver veta. Nu kan gräva lite djupare.

Om vermikulit isolering eller tak popcorn är scenen i hemmet, för att grunda huruvida de innehåller asbest, måste man spara prover och skicka dem till ett labb. Billig lab assesss kommer sanktionera poise någon asbest. För sprida information om asbest eller asbest svårt, bör du semester EPA weblocate. Locate är mycket användbara och har ett antal riktlinjer och förslag om universella skydd och användning eller clearout av factss asbest byggnadsverk. Ta aldrig en möjlighet för asbest, kan en liten bedömning göra en stor skillnad i din styrka.

Det är små saker, som denna, kan det hjälpa dig i din sökning. Så, sitta ner och bestämma vilken väg skulle vara bäst för dig att ta.