äggstockscancer – prevention och behandling

Äggstockscancer uppstår när cancerceller bilda maligna tumörer i en eller båda äggstockarna. Med cirka 23.000 nya fall diagnostiseras varje år, är äggstockscancer den sjunde vanligaste typen av cancer hos kvinnor. Även om den totala förekomsten är relativt låg, är dödligheten i äggstockscancer är mycket hög. Det är den mest dödliga av alla gynekologiska cancerformer och den fjärde vanligaste orsaken till cancerrelaterad död hos kvinnor. Anledningen till den låga överlevnaden är att äggstockscancer oftast inte ger några märkbara symptom i ett tidigt skede, och det finns idag inget enkelt test för att screena för det. Följaktligen sjukdomen först misstänktes under en rutinmässig bäcken undersökning.

Prognos varierar beroende på typ och stadium av sjukdomen, men den totala femåriga överlevnaden är mellan 30 och 40 procent. Det är därför viktigt att hänga med regelbundna bäcken undersökningar, diagnos och behandling av äggstockscancer i tidigt skede ger nästan 90 procent på fem års överlevnad. På grund av de senaste framstegen inom behandling, har överlevnaden förbättrats även bland kvinnor med sent skede av sjukdomen, och vissa typer av äggstockscancer kan nu botas.

Prevention och behandling varierar också beroende på val av patienten konventionella eller alternativa. Konventionellt sett finns inga kända sätt att förebygga äggstockscancer. Schemaläggning regelbundna bäcken undersökningar kan dock bidra till att upptäcka äggstockscancer i ett tidigare, mer behandlingsbara skede.

För att vara mer balans måste vi se först den konventionella behandlingen:
• När cancern är starkt misstänkt, är kirurgi (kallas explorativ laparotomi) utförs för att bekräfta diagnosen och fastställa omfattningen av sjukdomen (staging) för att planera den framtida kurs eller behandling. Tumörer hittades under denna procedur flyttas, om möjligt och undersökas av en patolog.
• Oftast båda äggstockarna opereras bort. Dessutom kan äggledarna, livmodern, angränsande lymfkörtlar eller andra berörda vävnader tas bort liksom (radikal hysterektomi).
• Kirurgi är oftast följt av kemoterapi eller strålbehandling för att krympa eller eliminera eventuella kvarvarande cancerceller webbplatser.
• Uppföljning andra titt operation kan planeras någon gång under loppet av terapi för att utvärdera effekten av behandlingen och för att avlägsna eventuella nya maligniteter även värdet av andra titt kirurgi är kontroversiell.
• Människor söker nu efter alternativa sätt. Nu är dessa behandlingar inte bara hantera effekterna men gräver djupare för att behandla orsaken. Det är därför de flesta av det är alla effektiva om de tillämpas på rätt sätt. Alla alternativ cancerbot är icke invasiv och en som du kommer att se är mycket kraftfull och en av de mest rekommenderade metoden med nästan 15.000 europeiska läkare bara att följa länken nedan. Det kringgår konventionella sättet orsak det kommer behandla patienten på cellnivå få alla de näringsämnen våra celler behöver genom en minut botemedel. Nu här är inte en vanlig behandling på marknaden. Vi behöver veta och utnyttja hur man tillämpar denna kraftfulla botemedel alternativa cancer.

Det finns så många äggstockscancer – prevention och behandling som måste diskutera här. Men för mer information om orsaker, symtom, diagnos, förebyggande och behandling bara att följa länken nedan och du kommer att upptäcka hur kraftfullt detta alternativ behandling är inte bara cancer utan för alla sjukdomar.

Följ bara länken och titta på 5minute videopresentation för slutlig bedömning: