Vikten av att veta detta mycket om att förebygga tjocktarmscancer

Oavsett vad du vet om cancer, kan du behöva lägga till lite mer till din allmänna kunskaper. Tjocktarmscancer är cancer i din stora tarmen en mördare som du inte vill vända dig igen. Det är den tredje största dödsorsaken bland sjukdomar i Amerika idag.

Sex hundra och 55 tusen dödsfall registreras årligen från koloncancer hela världen. I själva verket av de människor som dör av cancer i USA, kolon står cancer för de näst högsta siffrorna. Det är verkligen en dödlig sjukdom som bör behandlas med all den omsorg som finns i denna värld.

Med en colonoscope, är en läkare kan undersöka din kolon för att se omfattningen av din tjocktarmscancer. Så snart de ser att det är verkligt och beroende på hur omfattande du har blivit smittad. Kirurgi följer, för det mesta, och då är man på den röntgen lab för kemoterapi.

Mycket sällan kan du fly kemoterapi när du måste ta itu med koloncancer. Painfull eftersom detta är, kommer det först efter att du har opererats för att ta bort själva tumören. Åtminstone har den främsta källan till dina problem att blivit av först, vilket är ett mycket nödvändigt första steg för att överleva sjukdomen.

Du kanske måste genomgå kemoterapi när du behandlas för tjocktarmscancer. Ofta kommer den efter att du har haft en operation för att ta bort delar av tarmarna som har drabbats av tumören värst. Det enda sättet att veta omfattningen av skadorna är att ha en läkare undersöka dig med en koloskopi.

Tjocktarmscancer, liksom andra typer av cancer, kan botas om diagnosen ställs tidigt. Detta innebär att du måste fånga den innan cancern har haft möjlighet att sprida sig bortom dina tarmar. Om du misslyckas på detta, du verkligen inte kan klandra någon annan för dina motgångar. Det är värt att upprepa här att tidig upptäckt är nyckeln till att överleva tjocktarmscancer.

Den kanadensiska Cancerfonden övervakar cancer situationer och registrerar varje år i Kanada. I USA, gör American Cancer Society densamma. Canada registrerar varje år, cirka 20.000 nya fall av kolorektal cancer, medan den amerikanska rekord hundratusen.

Det är ett faktum att de flesta människor i USA fruktar bröstcancer mer än de gör någon annan sjukdom som existerar. Av denna anledning, de får sina bröst undersökte gång på gång för att se till att de inte är smittade. Men behandlingsbara tumörer såsom kolorektal cancer är ofta försummas tills botemedel är inte längre ett alternativ.