påverkar din livsstil verkligen din högt blodtryck

Det finns många som likställer högt blodtryck med livsstil och inte utan anledning. Medicinskt kallas hypertoni, HBP eller högt blodtryck är oftast ett resultat av ohälsosam livsstil även om detta kanske inte är den enda orsaken till att utveckla detta tillstånd, eftersom det finns massor av människor som upprätthåller en hälsosam livsstil men är offer för högt blodtryck.

På grund av de stigande instanser av detta tillstånd i världen, har det skett en enorm mängd forskning och utveckling som har gått bakom utformningen receptbelagda läkemedel för att kontrollera det. Men liksom alla läkemedel som är tänkt att bota ett sjukdomstillstånd, bär också sin grund kvot av biverkningar också. Således är frågan om behandling av HBP alltid förknippade med att förändra sitt festyle också, eftersom det är känt att med en förbättring av livsstilen, kan följande
förväntas:

Förebyggande av försämring av tillståndet
Betydande minskning av narkotikamissbruk
Övergripande förbättring av hälsan
Helomvändning av hypertoni
Återställande av normalt blodtryck

Instanser av högt blodtryck eller HBP är så hejdlös att idag är det uppskattas att nästan 80 miljoner amerikaner är dess offer. Den värsta delen om denna alarmerande statistik är att flera tusen inte ens vet att de lider av hypertoni tills det visar sig som en hjärtattack, stroke etc.

Det är av denna anledning som HBP ofta kallas en tyst mördare. Såvida du kontrollera ditt blodtryck regelbundet, kanske du vet aldrig att sjukdomen tyst förvärras din hälsa. Även högt blodtryck kan inte döda någon i strikt bemärkelse, eftersom det inte är en sjukdom men högt blodtryck kan vara ett förstadium till en dödlig hjärtinfarkt inte övervakas korrekt.

Detta gäller för alla som är över 35 år. Genom att göra vissa positiva förändringar i ditt sätt att leva och äta, kan du alltid hålla ditt blodtryck under kontroll och hindra den från att förvärras ytterligare.

Så vad är livsstilsfaktorer som påverkar ditt blodtryck och hur kan du få vissa specifika förbättringar så att din HBP förblir under kontroll?

En av de första förändringarna som läkare råda i fråga om livsstil förbättring är att ge en andra titt på din kost. De flesta av oss är vana vid att ha livsmedel rika på fett som är svårast att smälta. Bearbetade livsmedel, rika på natrium är stora bidragsgivare till högt blodtryck. Således fetma och högt blodtryck nästan gå hand i hand eftersom fetthalten i kroppen spelar en viktig roll i bromsande blodflödet genom hela kroppen samt till och från hjärtat, vilket är ett förstadium till en hjärtattack. Sålunda ha mer grönsaker, frukt och fibrer livsmedel är vad läkarna ber dig att ha i stället för rött kött, fet mat och over-salt mat.
Den andra viktiga förändringen i livsstil är att inkludera motion i det dagliga schemat. Stillasittande livsstil främjar inte bara högt blodtryck men föder en mängd av flera andra sjukdomar. Spendera 30 till 45 minuter per dag gör fysiska övningar såsom promenader, jogging, löpning, simning kan sänka ditt blodtryck kraftigt. Livsstilsförändringar inkluderar även ändra några gamla vanor gå några kvarter till kontoret genom att lära sig att parkera din bil på distans, använda trapporna i stället för hissen, är att ta ett husdjur för en daglig promenad några av de förändringar som du kan inkludera i ditt liv.
Drick alkohol med måtta. Om du inte kan sluta dricka alkohol helt och hållet, vilket naturligtvis det bästa att göra, du borde minska sitt intag betydligt för att göra betydande förbättringar i din hypertoni tillstånd. “Överdriven” konsumtion av alkohol i samband med kontroll av högt blodtryck hänvisar till över två drinkar per dag. Det är dock bäst att helt sluta dricka alkohol, om du hittar ditt blodtryck skjuter upp eller du känner dig illamående någon gång under dagen.
Medan världen vet hur skadligt rökning är för hälsan, kan det vara en mördare när du har symtom på högt blodtryck eller om du redan tar medicin för kontroll av högt blodtryck. Anledningen till detta är att nikotininnehållet i cigaretter ytterligare kan sammandra blodkärlen som kan visa sig dödlig när den kombineras med en redan HBP tillstånd.
Överdriven konsumtion av kaffe, speciellt när åldern är inte längre på din sida, kan också bidra till förhöjt blodtryck. Således kaffekonsumtion bör antingen stoppas eller minskas betydligt.
Försök att leva ett stressfritt liv. Ta hjälp av flera andningsövningar som yoga eller meditation som kan hjälpa din kropp och själ att lugna ner och hjälper dig att hantera livet bättre.

De är bara några strategier för många för att hjälpa dig lägre och även lyckats ta kontroll över ditt höga blodtryck. Mer enkla men kraftfulla strategier och steg-för-steg-instruktioner om vad man ska göra och hur man gör det rätt, kan du hitta i en särskild rapport från Samuel Baron “Naturlig behandling för högt blodtryck”.