möjliga orsaker till mesoteliom

De fem främsta orsakerna tillskrivs mot cancer som kallas mesoteliom är: asbestexponering, utstrålning, simianvirus, tobaksbruk, och zeolit.

Vad är asbest? Det är ett naturligt förekommande fibrösa mineral känt för sin hållbarhet, brandsäkerhet, och isolerande egenskaper, användes i tusentals produkter i 20-talet, bland annat byggmaterial, maskiner, bilar och konsumtionsvaror. Användning av asbest förbjöds i början av 1980, dock många företag tillverkade och sålde den här produkten ända fram till förbudet. Malignt mesoteliom har validerats av det vetenskapliga samfundet att ha en orsak framför alla andra orsaker: asbest.

Strålning är som joniserande strålning, som består av energiska former av ljus, röntgenstrålning och gammastrålning alla används vid diagnos av sjukdomen. Emellertid har en ny studie visat att sådan strålning kan utlösa mesoteliom hos vissa människor.

Vad är det Simian Virus? Förkortningen för Simian Virus är SV40. Det är en polymavirus som är ett DNA-virus som kan orsaka tumörer, men ofta kvarstår som en latent infektion. Frågan är kan ett virus, som SV40 orsakar cancer mesoteliom? Enligt en studie som utförts av Cancer Research Center vid University of Hawaii fann att SV40 finns i vissa människor med malignt mesoteliom. Under denna studie de injicerade SV40 virus i laboratorium hamstrar, 60 procent som utvecklat sjukdomen och dog av mesoteliom. Även forskarna inte kunnat konstatera att SV40 direkt orsakar mesoteliom, är de villiga att säga att det kan utlösa cancer i människor vars immunsystem är veckan.

Det är ett erkänt bevisat faktum att förlängd tobaksbruk kan orsaka cancer. Däremot kan det orsaka mesoteliom? Från och med 1952, sålde P. Lorillard Tobacco Company filtercigaretter under Kent varumärket. Dessa filter innehöll micronite som har 10mg av asbest i varje filter. Fem år senare, dumpade gruppen användningen av micronite filter, men hade kontakt med asbest redan gjort irreparabla skador på dem som utsätts för asbest. Asbest har också använts i andra allmänt säljs tobaksvaror genom åren också, bland rullande papper och i rör tobak, skapar en koppling mellan användandet av tobak och mesoteliom.

Zeoliter är en kategori av naturligt förekommande kristallina mineraler består främst av aluminium och kisel, som också kan framställas på konstgjord väg. Detta ämne är inte giftigt i naturen, men det kan bilda små fiber liknande strukturer som liknar asbest. På grund av denna sanning, det leda till att vissa medicinska forskare att dra slutsatsen att det finns en koppling mellan zeoliter och mesoteliom. Zeoliter används i en mängd olika branscher i USA, särskilt olja, plast och kemisk industri och tillhörande arbetsområden. Zeolit ??gruvarbetare och processorer är också regelbundet exponeras för ämnet.

Även om dessa är fem tänkbara orsaker till mesoteliom, är det fortfarande möjligt att få mesoteliom utan att utsättas för dessa orsaker. Men om du har mesoteliom och misstänker att din kontakt med någon av de fem orsakerna diskuteras är det viktigt att kontakta en mesoteliom advokat. Mesoteliom jurister kan hjälpa dig att identifiera huruvida rättsliga åtgärder är befogade och om du kan ha rätt till ekonomisk ersättning.