mesoteliom malignitet yrkesrisker, symtom och lösningar

Asbest är ett mineral fiber som allmänt används vid konstruktion, tillverkning och industri. Även om dess användning har i stort sett varit begränsad sedan 1980-talet, många produkter och byggnader som utnyttjar de isolerande egenskaper asbest är fortfarande i bruk i dag och kan aerosol genom användning, borttagande eller rivning. Dessutom är de som är inblandade i tillverkning, konstruktion och industrier som anställde storskalig användning av asbest först nu se resultatet av akut eller kronisk exponering för asbest inklusive utveckling av asbestos eller mycket allvarligare malignt tillstånd av mesoteliom.

Malignt mesoteliom är en cancer som utvecklas i pleura (lunga) hålighet foder, den peritoneal (buk) hålighet foder eller perikardiell (hjärta) hålighet foder, oftast på grund av asbestexponering. Alla är svåra att behandla, kräver eventuellt kirurgi, strålning och kemoterapi och även med behandling, alla har en dålig prognos, vilket ofta leder till döden. På grund av allvaret i dessa sjukdomar, erkänner riskfaktorer för exponering och symptom är vital och söka diagnos, rådgivning och behandling omedelbart är absolut nödvändigt.

risker
Arbetsrelaterade riskfaktorer för utveckling av asbestrelaterade mesoteliom inkluderar är eller har varit anställd i någon av följande yrken som utnyttjade asbest i produktion av material eller isolering:

-Konstruktion – inklusive både bostäder och kommersiella flitigt asbest i material

-Metal Works – inklusive stål, aluminium, arbetare järn tillsammans med kraftverk och järnvägarbetare

-Mining – inklusive asbest gruvdrift men också talk, vermikulit och dolomit

-Rör, rördelar – inklusive kraftverk och oljeraffinaderier tillsammans med rörkoppling för andra hög värme processer

-Ship Building – särskilt under andra världskriget och Koreakriget men även besättningsmedlemmarna som kan ha exponerats för asbest i trånga förhållanden

-Fabriksarbete – tillverkning av byggmaterial av alla slag

-Auto Work – auto tillverkning och reparation, speciellt bromsdelar och packningar motor innehåller asbest

-Rivning – inklusive de som är inblandade i eller i närheten av avsiktliga eller oavsiktliga rivning av byggnader som byggts med asbest, tillsammans med asbestsanering projekt

symptom
Tyvärr för många, kan mesoteliom tar år att utveckla och inte erkännas som relaterat till arbetet faror. Symtom på mesoteliom kan vara:

-Pleuramesoteliom – torr raspiga hosta, hosta upp blod, svårt att svälja, feber, nattliga svettningar, viktnedgång, trötthet, smärtsamma bröst, andningssvårigheter, klumpar under huden på bröstet

-Peritonealdialys mesoteliom – svullna eller smärtsamma buk, förändringar i tarm vanor, illamående orr kräkningar, anemi, trötthet, feber eller nattliga svettningar, viktminskning, klumpar i buken huden

-Perikardiell mesoteliom – hjärtklappning, bröstsmärtor, andningssvårigheter, feber eller nattliga svettningar, trötthet

Den som lider av symtom på mesoteliom eller annan asbestrelaterade sjukdomar bör söka medicinsk hjälp omedelbart. Ju tidigare diagnosen erhålls och behandling påbörjas, desto större chans för en hoppfull utfall. Tyvärr kan en del känna kostnaden för medicinsk behandling är för hög och undvika att söka hjälp. I alla fall av asbestrelaterade sjukdomar, särskilt en så allvarlig som mesoteliom, bör juridisk rådgivning erhållas tillsammans med läkare. En konsultation med en advokat kommer att ge den bästa möjligheten att få lämplig behandling så snart som möjligt, och kan även rädda ett liv.

Att få en diagnos av mesoteliom kan vara en chockerande upplevelse för både patienten och familjemedlemmar lika. Stödorganisationer såsom mesoteliom Applied Research Foundation kan vara en bra källa till information om diagnos, medicinska frågor och behandlingsalternativ. Dessutom kan de ge tröst och stöd genom användningen av chattrum, anslagstavlor och forum som kan vara till nytta för familjemedlemmar och patienter.