meditation och nervsystemet

En av de viktigaste systemen i kroppen är det nervsystemet, som också kallas kontroll mitten av kroppen. Den innehåller hjärnan som styr och stödjer nästan alla funktioner i kroppen: frivilliga och ofrivilliga sådana. Frivilliga svar är sådana som vi kan styra. Detta inkluderar promenader, rörelse av händerna, tala, och liknande. Ofrivilliga svar inkluderar andas, att hjärtat slår, matsmältning, svettningar, blinkande, vissa reflexer, och andra rörelser som inte står under vår kontroll. Och eftersom det autonoma nervsystemet eller det autonoma nervsystemet är oftast den som påverkas mest av stress, depression och andra trötthet relaterade problem, har experter tänkt på användningen av meditation som en lösning.

Medling är ett tillstånd av koncentrerad på något, någon, eller på en upplevelse. Det tillåter en person att peka hans eller hennes uppmärksamhet till en enda tanke. Men varför är det sägs vara ett sätt att reglera arbetet i nervsystemet?

Först, låt oss dela och studera nervsystemet i två delar: det sympatiska nervsystemet och det parasympatiska nervsystemet. Det sympatiska nervsystemet är den som ansvarar för att mobilisera kroppen, aos åtgärder. Den producerar ett svar kallas, Äúfight eller flykt, AU när personen upplever stress. Kamp eller flykt svar inkluderar ökning i hjärtat och andning av en person, och även förträngning av blodkärl och åtdragning av musklerna.

Å andra sidan skapar det parasympatiska nervsystemet ett svar som vi kallar, Äúrest och smälta, au svar när en person är under stress. Svaret av det parasympatiska nervsystemet är motsatsen till det sympatiska nervsystemet. Här inne bromsa av hjärta och andning förekommer, samt utvidgning av blodkärlen, vilket förbättrar flödet av blodet in i kroppen.

Meditation, enligt experter, fungerar på ett sådant sätt att det minskar arbetet i det sympatiska nervsystemet och uppmuntrar eller ger energi arbete det parasympatiska nervsystemet. Vi vet alla att detta i sin tur kommer att leda till förbättrad andning och flöde av blod transporterar syre och näringsämnen till olika delar av kroppen.

Det finns en hel del meditation typer. Några av dessa är de som vi gör ibland och vissa till och med varje dag, men i allmänhet är att erkännas eller kategoriseras som meditation. Några av dessa metoder är att tänka, dagdrömma, optimism, och be. Dessa visar bara att meditation inte är något svårt att göra, i själva verket kan alla vara engagerade i det.

Meditation är inte precis en utmaning, om du sätter ditt sinne för det. Ibland har vi bara att vara medveten om hur det görs och de fördelar det skulle kunna göra för oss. Vi don? T måste vara engagerade i intensiv meditation för att uppnå sina mål, är allt vi behöver göra är att ha lite tid för oss själva och fokusera vårt sinne på något positivt. Att vara positiv och upprepa affirmationer i våra liv kan också hjälpa.