lymfödem arm ärmar – hur man väljer rätt skjuthylsa för dig

Komprimering är den mest populära metoden för behandling av lymfödem. Komprimering innebär många lager som täcker för att ge tillräckligt tryck och skydd för armarna för att förhindra insamling av vätska i armar och ben. Vanligtvis flera lager av gasväv och andra skyddande tyger sätts på, följt av en lymfödem arm hylsa, vilket ger den verkliga kompressionen som behövs för att förhindra ansamling av vätskor.

Det finns många olika nivåer av komprimering bland de olika lymfödem ärmarna. Olika tyger ger olika nivåer av komprimering, beroende på vad du behöver. Samråd med din läkare eller terapeut om den korrekta nivån behövs påtryckningar är ett viktigt första steg för att plocka ut den rätta. Du kan välja en annan hylsa att använda beroende på omfattningen av den vätska som samlar in och tillståndet för lymfödem.

Priset för de små ärmarna kommer att variera, liksom, beroende på vilken typ av väv som används för att göra dem. Det finns en mängd olika tyger, varierande från naturfibrer till syntetiska. Att välja vilken som ska gå med varierar på vad din komprimering nivå kan vara.

En vanlig typ av lymfödem arm ärmen är standard nylonhylsa. Det ger en måttlig nivå av tryck som är ett bra val om din lymfödem är inte så allvarligt. Nylon ärmar är ett populärt val eftersom de kan bäras mer diskret också. Andra material som siden och microfiber kan ge ytterligare kompression och håller längre, men de är också lite skrymmande än nylon.

Du kan välja att gå med en silke arm ärmen om du letar efter en arm hylsa som kommer att pågå lite längre. I genomsnitt bör en lymfödem arm hylsa bytas minst var sjätte månad på grund av uppluckring av fibrerna på skjuthylsan. Men eftersom silke är en naturlig fiber, och mindre benägna att sträcka ut och kommer i allmänhet håller längre än en nylon arm hylsa.

Mikrofibrer är ett annat val om du är i behov av en skjuthylsan som kommer att gälla mer tryck på de drabbade områdena. Mikrofibrer ärmar blir allt mer populära eftersom de kommer i en mängd olika färger, och är i allmänhet lite mer bekväm att bära under längre eller längre perioder.

Om du lider av lymfödem, och som en del av din behandling du har börjat använda komprimering, kan du dra nytta av att välja rätt lymfödem arm sleeve för dina behov. Att välja mellan alla de produkter kan vara svårt utan att hitta ut från din läkare eller annan professionell som är rätt för dig. En perfekt passform från ett samråd med din läkare kommer att hjälpa till att lindra dina symtom snabbare och säkrare.