hur man kan minska symtomen blodtryck

Blodtrycket är det tryck som utövas på artärerna. Blodtrycket kan skilja sig från person till person. När ditt blodtryck mäts det uttrycks i två siffror som 120/80.The figur på toppen betecknar trycket när hjärtat pumpar blod och dess muskler är kontrakterad. Om ditt blodtryck mäts som 140/90, då du är en patient med högt blodtryck eller högt blodtryck och därför måste du minska din nivå blodtryck. Du bör dock vara medveten om att blodtrycket stiger med åldern och så när du blir äldre bör du hålla koll på ditt blodtryck och sänka blodtrycket om det är över det normala blodtryck nivå.

Sänka blodtrycket till normal nivå minskar risken för allvarliga hälsoproblem som hjärt-eller njurpåverkan. Du kan sänka blodtrycket på flera sätt. Först, om du är överviktig bör du sträva efter att minska din vikt inom riktlinjerna för din längd, kroppsbyggnad och ålder. BMI, eller Body Mass Index, är det bästa sättet att avgöra vad som är idealvikt för dig. Denna åtgärd tar hänsyn till din längd och vikt.

Men börja inte en krasch diet, eftersom det kan skapa ytterligare problem för din kropp. Minska din vikt långsamt genom att äta en vettig kost och göra någon form av motion. Motion hjälper dig att flytta oönskade pounds och kommer också spelar en positiv roll för att minska högt blodtryck. Försök att införliva motion i din dagliga regim, börja lätt med promenader och bygga upp ton omfattar mer aeroba övningar.

För att ytterligare sänka blodtrycket, minska ditt intag av salt mat och undvika eller minska på alkohol. Inklusive mat rik på kalcium och kalium, samt fiskoljor och magnesium kan bidra till att minska högt blodtryck.

Du måste upprätthålla en hälsosam livsstil för att kontrollera ditt blodtryck. Några av de viktigaste och avgörande tips följer en hälsosam diet med låg salt och natrium, upprätthålla hälsosam vikt, och att vara aktiv fysiskt, begränsa alkoholintag och sätta stopp för rökning.

Det är mycket viktigt att hålla blodet normalt tryck nivå eller sänka blodtrycket om det stiger eftersom högt blodtryck kan orsaka allvarliga hälsoproblem och skada kroppen. En av de viktiga uppenbarelser i fråga om att minska blodtrycket är intag av sesamolja. Använda sesamolja istället för andra ätliga oljor hjälper till att minska blodtrycket eller sänker blodtrycket. Sesamolja innehåller cirka 43 procent fleromättade fettsyror, vilket har en inverkan på blodtrycket och bidrar till att minska blodtrycket

Även om livsstilsförändringar bidrar till att minska blodtrycket de inte är oftast tillräckligt. Det är viktigt att fortsätta ta någon medicin som läkaren har ordinerat. Därför kan en hälsosam livsstil tillsammans med läkemedel minska blodtrycket.

Om du lider av högt blodtryck, bör du först rådgöra med din primärvården läkare innan ytterligare åtgärder vidtages.